Сватба на Елена и Пламен във Вила Екатерина през юли 2023 година

С удоволствие споделям с вас избрани снимки от невероятната сватба на Елена и Пламен, която се състоя през юли 2023 година във приказната обстановка на Вила Екатерина. Беше чест за мен да бъда избран като сватбен фотограф за този невероятен ден, изпълнен с любов и емоции. Отвори цялата статия

Кога се пада Великден 2024? Великденски пости 2024 година

Великден

Великден 2024 година

Великден, който се явява край на Великденските пости, през 2024 година се пада на 5 май 2024 година.

Великденски пости през 2024 година са от понеделника след Сирни Заговезни на 18 март 2024 година до 4 май 2024 година.

Ако планирате сватба, трябва да знаете, че Великденските пости са най-строгите пости в годината и през тях са забранени църковните бракове.   В този случай, като бъдещи младоженци, може би ще ви бъдат полезни няколко от моите най-популярни статии:

Що се отнася до католиците и протестантите, те празнуват Великден през 2024 година на 31 март 2024 година.

В тази връзка тук можете да откриете още малко полезна информация за почивните дни и дните за отработване за тази и следващата година.

Отвори цялата статия

Църковен брак през 2024 година. Разрешени и забранени дни за венчавка. Пости и Задушници

Излизане от църква "Св.Седмочисленици"Информация за  разрешени и забранени дни за църковен брак през 2023-та година можете да откриете тук.

Как стоят нещата с църковните бракове на практика?

Според свещенослужителя, който ви се падне, бихте могли да се ожените и в забранени дни. В такъв случай обаче не бихте ли могли да минете и без църковен брак ?

Като сватбен фотограф, съм присъствал на православен църковен брак в зала на хотел по време на великденските пости, които са най-строги и тогава църковните бракове са много по-забранени от обикновено. Снимал съм венчавки и през богородичните пости, които също са строги, както и през петровите, които са по-леки и забраната не се спазва.
Отвори цялата статия

Избрани снимки от сватбите ми през 2023 година

С удовлетворение ви представям една част от невероятните моменти, от които бях част от през 2023 година като сватбен фотограф. През изминалата година започнах да поемам само по една сватба на седмица, за да бъда в пълна кондиция, да мога да пътувам спокойно и да не изчерпвам вдъхновението си.

Двамата изключителни фотографи, които снимаха с мен през изминалата година са Милена Янкова и Димитър Чакъров. Благодаря ви за страхотното сътрудничество и вашият талант, които направиха сватбените снимки на младоженците ни още по-страхотни.

С удоволствие искам да изразя благодарността си към всички, които избраха мен да бъда част от техния най-специален ден. Вашата доверие е ценност, която ме вдъхновява и ме кара да давам винаги най-доброто от себе си.

С нетърпение чакам новите предизвикателства през тази година и да създавам още емоционални и вълнуващи спомени за вас.

С любов,
Ники

Отвори цялата статия

Любими снимки от сватбите ми през 2022 година

Здравейте, приятели и фенове на сватбената романтика! 💖

С нетърпение и известно закъснение споделям с вас част от най-добрите моменти от сватбените истории, които заснех през 2022 година! 🌟

Не бих могъл да го постигна такива кадри без невероятната помощ на Милена Янкова и Димитър Чакъров – талантливите колеги, с които работим в екип на всяка сватба.

През 2022 година уловихме 47 512 специални момента на вашите щури, шумни и незабравими сватби и се чувствам благодарен за доверието, което ми показахте, като ме избрахте за сватбен фотограф. 📷💕

Искам да изразя искрени извинения за забавянето и благодаря за търпението ви! Нека 2024 година носи още повече удивителни моменти и емоции! 🌈📸

Ники 💗

Отвори цялата статия

Избрани снимки от сватбите ни през 2021 година

Представям ви избрани кадри от сватбите, които заснехме през 2021 година със съпругата ми, с Димитър Чакъров и с Алекс Марков. Отразявят представата ми какви моменти трябва да се преследват в една сватба – акцент върху непринудените мигове, много усмивки и реални хора, които понякога се случва да имат и двойна брадичка.

И през изминалата година не се научих да снимам заря като хората – все пак компенсирах с кълнеж и паническо щракане, което доведе до някои случайно добри резултати. Също така за пръв път през изминалия сезон, а аз съм 12 години сватбен фотограф, снимах младоженец и булка на пясъка пред морето. Какво облекчение, че след толкова време можах да си отговоря на въпроса как по дяволите махат хората после всичкия полепнал пясък по краката си, за да обуят пак чорапи и обувки. То имало чешмичка.

В заключение искам да благодаря на FlapJack с орехи и Oshee Vitamin Water, с които човек може да си снима и 30 часа без да изглежда, че е умрял. :-)))) Отвори цялата статия

Карикатури с Вас и Вашите гости в сватбения ден от Quark Party Caricatures

карикатури сватба

Марто прави весели и смели карикатури на сватба, на която аз бях сватбен фотограф. Първоначално се престрашиха най-малките, а след тях и по-любопитните от останалите гости 🙂  Отвори цялата статия

Ваня от Vanilla Kitchen разказва какво трябва да знаем за сватбените торти

Vanilla KitchenЗдравейте!

Аз съм Ваня от Vanilla Kitchen и зад гърба си имам изработка, цялостна организация и транспорт на поне 150 сватбени торти и всяка, абсолютно всяка една от тортите е уникална като вкус, декорация и визия.

В работата си съм се натъквала на какви ли не изисквания за вкус, визия и декорация и съм попадала в ситуации, в които един малък и необмислен детайл би могъл да обърка доста неща.

И именно заради това, имам увереността да пиша, желанието да помогна и поканата на Николай да споделя знанията си за избор на сватбена торта тук с вас!

Да започваме! Отвори цялата статия

Как да изготвим списък на гостите на сватбата с минимално скандали с половинката и родителите й

Списък с гостите на сватбата Прочетох съвет в интернет, даващ три прости стъпки за изготвяне на списък с гостите на сватбата ви, който ми напомни на онзи урок как да нарисуваме панда:

  1. Съставете пълен списък с абсолютно всички, които искате да поканите;
  2. Съставете бюджет за сватбата;
  3. Започнете да „кастрите“ списъка според бюджета;

Отвори цялата статия