Песните за първи сватбен танц, които избраха нашите младоженци през 2015-та година

Песни за първи сватбен танц

Всяка година публикуваме песните за първи сватбен танц, които са избрали нашите младоженци.  Ето ги и публикациите по години:  2012, 2013, 2014, 2016, 2017

Най-избираната песен за първи сватбен танц през 2015-та година стана Thinking Out Loud на Ed Sheeran.  Осем двойки наши младоженци танцуваха на нея, а сватбените диджеи са си я сложили на директен достъп с един клик 🙂

Убеден съм, че Ed Sheeran е писал песента с намерението тя да стане за сватбите това, което е „Happy Birthday to you“ за рождените дни 🙂  Мелодията е романтична, текстът е по същество мисли за любов за цял живот, а пък клипа е бонус –  примерна хореография за Вашия първи сватбен танц 🙂  Силвия Кацарова и Васко Найденов, топката е във Вашето поле!

Една двойка избраха песента на Marvin Gaye от 1973 година – Lets Get It On.  Любопитният момент тук е близкото звучене на песента с тази на Ed Sheeran, като в никакъв случай не говорим за плагиатство, а по-скоро че всичко ново (и хубаво) е добре забравено старо 🙂

 

Аз и жена ми през 2007-ма година, както и две двойки през 2015-та година избраха Елвис 🙂 Освен „Can’t Help Falling In Love“, друга също много подходяща песен за първи сватбен танц е „Love Me Tender“, препоръчително не в оригиналната версия от 1956, която е доста бавна.

Едната от „Elvis“ двойките избра по-различното звучене на кавър от Noelle – млада изпълнителка, която е предимно популярна в YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=j_KkgvsQ6_s

Клиповете на YouTube изпълнители на кавъри се радват на устойчива популярност и често имат не по-лошо творческо звучене от оригинала. Най-популярните към момента изпълнители от този тип – Boyce Avenue правят феноменални акустични версии на популярни песни и тази година една двойка младоженци избра именно тяхната версия на „Thinking Out Loud“, вместо оригинала.  Почти всяка година имаме младоженци, които избират Boyce Avenue, като една от любимите ми песни продължава да бъде нетрадиционния им кавър на Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enought

https://www.youtube.com/watch?v=oY15aaawLPc

Ако мисълта, че още 12 двойки ще танцуват някъде в същия момент като Вас на Вашата песен, Ви ужасява, то YouTube кавърите имат голямото предимство да осигуряват известна ексклузивност.

Ексклузивност (поне за България) вероятно ще си осигурите и ако изберете немското парче на Revolverheld – в превод – „Оставям лампата светната за теб“ , както направиха една от нашите двойки младоженци.

…или пък „Start Wearing Purple“ – забавна пънк песен на Gogol Bordello, която избраха М и J.

Тази година чухме няколко традиционни и няколко нетрадиционни български песни за първи сватбен танц.  С пресен спомен за разразилата се преди около месец  патосна интернет полемика във връзка с концерта  на Слави Трифонов на националния стадион, от която стана ясно, че за много хора ако харесваш Слави си простак, а за други, ако не го харесваш си смохлюв, все пак ще „рискувам“ и ще си призная, че много ми хареса  избора, която направиха Р и В с песента „Ти си“.

Другите нетрадиционни БГ парчета тази година са поп песента „Само Ти“ на Лазар Кисьов, която е обяснение в любов и песента на Графа „Честно в очи“, в която се пее за конформизма и която има същото символно значение за първи сватбен танц, колкото примерно „Детелини“ на Лили Иванова :-)))

От традиционните български песни, тази година чухме:

– Тони Димитрова и Орлин Горанов – Още Те Обичам
– Дует Шик – Просто Те Обичам
– Силвия Кацарова – Обичам Те
– Д2 – Не Мога Да Спра Да Те Обичам ( Окей. Последната си я измислих :-)))

От традиционно популярните чуждестранни песни, нашите младоженци избраха:
– Annie Lennox – I Put A Spell On You
– Ramazzotti & Anastacia – I Belong To You
– Eric Clepton – Wonderful Tonight
– Ивайло Донков (Гласът на България) в изпълнение на живо – Caruso
– Celine Dion – The Power Of Love
– Lara Fabian – J’aime
– Eros Ramazzotti – Fuoco nel Fuoco
– Marc Anthony & Tina Arena – I want to spend my lifetime loving you

Caruso е една от онези феноменални песни, превърнала се в стандарт и изпълнявана от множество изпълнители – Pavarotti, Andrea Bochelli, Lara Fabian. Текстът на песента е по-скоро тъжен и разказва за преходността на живота и понякога непостижимата любов.

Също прекрасна песен, която слушаме всяка година и като първи сватбен танц и като поздрав от гости за младоженците.  Текстът обаче не е съвсем идеален за сватбени тържества, тъй като се пее за любовта и болката след раздялата.

И що се отнася до песните, които е иронично да чуеш на сватба, то такива от време на време се провират в плейлистата на сватбите.  В последната година чухме по един или повече пъти:
– Roxette – It Must Have Been Love (…but it’s over now)
– Joe Cocker – Unchain My Heart
и разбира се…  Контрол – Най-щастливия Ден  :-))

Други също страхотни песни, на които танцуваха нашите младоженци тази година са:

I Put A Spell On You е песен от 50-те, която има множество кавъри – този на Annie Lenox е от 2014-та година, като също много подходящ за първи сватбен танц е и версията на Nina Simone от 60-те.

https://www.youtube.com/watch?v=16yarf4ZCwA


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

1 thought on “Песните за първи сватбен танц, които избраха нашите младоженци през 2015-та година

  1. kabomy 14 декември 2015 в 16:28

    Хахаха Никии, сега разбирам, че хич не сме били оригинални с нашия Ед Ширан 😀 Ама щом толкова са я избрали, значи си струва песента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *