Приказната Градина – вашата сватба изцяло на открито на 30 минути от центъра на София

Снимките са предоставени от Приказната Градина

На километър южно от Елин Пелин има закътано място, където на площ от 4 дка съжителстват вековни чинари, брези и акации, а под сенките им човек може да се разходи по калдъръмените пътеки или пък направо по меките и поддържани морави.  Преди мястото е било част от Горското стопанство в района, а от няколко години се поддържа, облагородява и развива благодарение на ентусиазма на семейство Мезеклиеви.

Поне половината от двойките стартират сватбената организация с идеи за тържество на открито, вместо в зала на ресторант и както многократно съм писал тук в блога, рано или късно стигат до неприятната констатация, че що се отнася до София, това е на практика мисията невъзможна.  Затова и много се зарадвах, когато разбрах за Приказната Градина  за пръв път виждам събрани на едно място почти всички необходими предпоставки за успешна сватба, изцяло на открито и то толкова близо до София!

prikazna-gradina_003

Без ограничение на музиката след 22:00 часа
В близост до Приказната Градина няма жилищни сгради, музиката на вашия дисководещ няма да тормози никого, освен вас и вашите гости 🙂  и съответно няма нужда купона да приключва или пък всички да се преместват на друго закрито място в 9:55 вечерта.

Без ограничение на броя гости
Приказната Градина разполага с много голямо пространство, в което са се организирали събития за до 500 госта. Ако не сте от Индия или от пък от Благоевградска област, това би трябвало да бъде напълно достатъчен капацитет 🙂   Страхотен плюс за мястото е, че дори и при сватби с 30 гости, то няма как да изглежда празно, в смисъла, в който бихме употребили думата за зала на ресторант.

prikazna-gradina_004

Изглед от Приказната градина

Подходяща за сватби обстановка
Атмосферата на Приказната Градина е ненатрапчива, приглушена, естествена и незадължаваща. Мястото е и практично, освен приятно. Цялото пространство е равно, тоест удобно за вашите гости, без стъпала,  с пряка видимост  на всички към дансинга.  За хората с високи токчета има удобни алеи (при все, че танците на всяка една сватба, особено градинска, са по-весели с удобни обувки),  а вече споменатият дансинг е издигнат  леко (подходящ и като сцена за музикални групи) и с размер около 90 кв.м.

Реален изнесен ритуал
В Приказната градина можете да сключите правно валиден граждански брак с длъжностно лице от общината и не се налага да организирате фиктивен изнесен ритуал, а на предишен ден да ходите до ритуалната зала, за да се подпишете.

Удобства
Приказната Градина разполага с паркинг,  електричество, хладилна витрина, вода и удобни тоалетни помещения (от 2017-та година 3 на брой.) Основният проблем при сватбите на открито – опасността от лошо време се минимизира с изграждането на шатри.  Има и малък басейн, в който да се хвърлят с дрехите най-ентусиазираните от вашите гости 🙂

prikazna-gradina_005

В градината има детски кът – пързалка, люлка, катерушка с площадка, да погледнат малчуганите света от високо, пътека на равновесието, „къща“ от пауловнии.

Домакините освен с предоставяне на пространството  предлагат  и безплатно оборудване, определен брой маси, бар плотове, пейки с мека част за сядане, столове, тенти и две арки. За храна, както и при специфични изисквания на младоженците има на разположение няколко различни варианта на менюта и предложения от кетъринг фирми,  като няма ограничения младоженците сами да ангажират друг кетъринг извън предложените от Приказната Градина.

prikazna-gradina_006

Разходите за стилно и „пълноформатно“ сватбено тържество в Приказната Градина с кетъринг се конкурират сериозно с разходите за провеждане на същата сватба в средностатистически ресторант в София 🙂

В Приказната Градина, освен сватби на открито, се организират всякакви събития – детски партита, танцови и музикални събития, фестивали,  корпоративни и лични тържества.

Приказната Градина можете да откриете на телефони: 0876 283 556, 0876 929 962, както и във Facebook.

prikazna-gradina_007 prikazna-gradina_008 prikazna-gradina_009 prikazna-gradina_010 prikazna-gradina_011 prikazna-gradina_012 prikazna-gradina_013 prikazna-gradina_014 prikazna-gradina_015


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай