Резиденция Тера Груп – Младост, София

Резиденция ТераРезиденция „Тера“ е популярно място в София за провеждане на сватби. Много двойки оценяват интериора на залата, като другите плюсове са прилежащите открити площи, които са подходящи за изнесен ритуал и за коктейл. По-скоро като минус се оценява местонахождението й – Младост 1, което е далеч от ритуални зали, църкви и хотели, подходящи за настаняване на гостите.

Резиденция „Тера“ е собственост на холдинга Тера Груп, чиято дейност е разнообразна и включва строителство, енергетика и други.  За храната и обслужването по време на сватбите се грижи кетъринг. Предлаганите куверти са с цени по-високи от средните, като подходът в последните 2-3 години е в тях да се включва много широк кръг от  допълнителни услуги, които почти навсякъде другаде се заплащат (например украса и без ограничение на часовете).

До скоро сватбите се провеждаха единствено в бална зала „София“, която се намираше на първия етаж на резиденцията.  От 2016-та година беше пристроена и отвори още една зала на втория етаж – бална зала „Тера“, която е с много приятен и изчистен интериор.

За голямо мое съжаление отзивите от Резиденция „Тера“ през 2016-та година са смесени:

 • Не бяха свършени всички довършителни работи по новата зала до започването на сватбения сезон и за съжаление мои младоженци се наложи да търсят нова зала в рамките на 10 дни преди сватбата си!  Не го намирам за отговорно. В допълнение можете да прочетете и коментара на булка,  в който тя описва провеждането на сватбата си, докато залата не е била готова.
 • Предлаганите ястия през този сватбен сезон търпят  критика – чух и прочетох такава информация на няколко места от булки и колеги. Личното ми впечатление като фотограф от една сватба през юни е, че храната е на средно ниво, но в рамките на приемливото.
 • Обслужването на ниво сервитьори е отлично: Дори и в ресторанти с 5 звезди отношението към службената маса (където са фотограф, оператор и т.н.) е често неглижирано. В резиденция Тера не е имало и секунда, в която сервитьорите да са ни оставили например без пълна кана вода, което намирам за впечатляващо.
 • Булката от последната ми сватба там сподели, че въпреки уговорените вегетариански менюта, на всички гости са били сервирани само месни менюта. Считам, че това е значителен пропуск.  Все пак, след това, от управата на резиденцията са взели удовлетворителни мерки да компенсират младоженците и гостите вегетарианци.

Залите на резиденция Тера и конкретно по-старата зала на първия етаж имат значително по-впечатляващо излъчване, както на живо, така и на снимките, когато има поставено ефектно осветление, като това на някои от снимките долу. Не се колебайте да заявите такова на вашия дисководещ.

Намира се ето тук:


Вижте по-голяма карта

Данни за контакт:

Адрес: гр. София, ж.к. Младост 1, бул. Андрей Сахаров 56
Телефон: 0889 722 200
сайт: http://www.terraresidence.com

Rezidencia-Tera_01

В дъното на кадъра – неотразимия DJ Найден Найденов

Rezidencia-Tera_11 Rezidencia-Tera_10 Резиденция Тера Rezidencia-Tera_08 Rezidencia-Tera_07 Rezidencia-Tera_06 Rezidencia-Tera_05 Rezidencia-Tera_12
Rezidencia-Tera_04 Rezidencia-Tera_03 Rezidencia-Tera_02

Дърво за пожелания

Дърво за пожелания

Десертен бар

Десертен бар


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога :-)


Едно мнение по „Резиденция Тера Груп – Младост, София

 1. Николета Григорова 1 юли 2016 в 10:51

  Здравейте, публикувам писмото си до управителката на Резиденция Тера, във връзка с моята сватба, която се проведе там в новата им зала. Вие сами си направете изводите за професионализма им.

  ДО
  Г-ЖА ИВАНЕТА ПЕНЕВА
  УПРАВИТЕЛ НА „ПИ АР СТУДИО БЪЛГАРИЯ”
  гр. София, П.К. 1784
  бул. „Андрей Сахаров” 56

  Уважаема г-жо Пенева,
  искам да изкажа своите адмирации за прекрасната Ви зала „Тера” – блестяща зала, страхотна украса, придаваща атмосфера на място с високо ниво и престиж.
  И до тук спирам с хубавите думи!
  Сватбеното ми тържество бе проведено на 21.05.2016 г. в зала „Тера”. Преди да запазим залата, с моя вече съпруг, бяхме уверявани от Ваша служителка на име Мартина /дори не се представи с фамилия, затова се обръщам с малко име към нея, имейлите и също бяха подписани като Мартина/, че залата заедно с градината към нея ще бъдат готови м. Март 2016 г.
  След като изпълнихме нашите задължения по договор очаквахме същото и от Вас.
  Март месец залата не бе готова, април също… дойде следващия месец – месецът, в който ще бъда булка. Обаждах се по телефона многократно, но винаги служителката Ви намираше оправдание за неготовата зала. Тъй като месец май започна с празници се разбрахме да видя залата непосредствено след тях, но уви и това не се получи. На молбите ми беше отговорено, че от ръководството не й се разрешава да показва залата. Няколко пъти я попитах да ме свърже с някой от ръководството, с когото да разговарям след като тя не може да направи нищо по въпроса, но без успех.
  Уговорихме среща за 13.5.2016 г., 19.00 ч. и в деня на срещата дамата ми се обади около 16 ч., за да ми съобщи, че няма да може да видим отново залата, защото на 1 етаж ще се провежда бал и тя е ангажирана с него. Отговорих й, че сме се разбрали преди доста време за тази среща и едва ли сега разбира, че има друго събитие в същия ден.
  За Бога, ние просто искаме да видим къде ще се случи най-важния ден в живота ни до момента!
  След като бях непреклонна, че ще отида същата вечер служителката Ви ми каза истината – залата не е готова. Срещата ни на 13.5.2016 г. не се проведе, отложихме я за следващия ден. Когато отидохме на следващия ден видяхме залата като строителна площадка – отвън си седеше с голи листове гипсокартон, паркета се редеше, поставяха се осветителни тела, градината буквално беше ужасяваща. При тази гледка седмица преди най-важното събитие в живота ми до момента аз нямах никакъв избор – в пика на абитуриентските и абсолвентските балове да намеря друг ресторант се оказа невъзможно и бях абсолютно безсилна. Каквато и да беше залата и градината аз щях да изживея деня си като булка там.
  На 19.5.2016 г. със съпруга ми занесохме алкохола в резиденцията, оставих книгата си за пожелания, разпределението на масите и всичко необходимо за сватбата, което трябваше да бъде от нас. Попитах отново изрично Мартина за озвучителната техника, тя отново ме увери, че има всичко необходимо. Казах и, че в 17.00 ч. ще започне изнесения ритуал и в 16.30 ч. трябва да има подготвен микрофон и колона за г-жа София Андонова, която ще проведе ритуала. Също така помолих да има поставена и по-голяма маса, на която гостите ми да поставят донесените подаръци, тъй като се очакваше да бъдат доста – вместо цветя гостите ми поднасяха играчки за дарение в дом. Отново ми се отговори, че няма никакъв проблем.
  Градината отново беше в същото състояние, в което я заварихме и на 14.5 и естествено бях излъгана, че след ден всичко ще е готово. На 20.5 се чух със служителката, която ме увери, че всичко вече е готово, но е в движение и не може да ми изпрати снимки на стълбите.
  Дойде дългоочаквания ден от мен, съпругът ми, родителите ни, кумовете ни и всички близки и приятели!
  Всичко беше повече от страхотно докато не стигнахме на бул. „Андрей Сахаров” 56. Като видях тази гледка ми се искаше да сънувам!
  Част от гостите ми седят в градината отпред, друга част седят под звуците на бормашини, служителката от Столичния дом за радостни обреди се чуди от къде да си намери микрофон…
  Същински ад!
  Слизайки от колата ме посрещна непозната за мен жена, оказа се, че е от кетъринга. Уви, тя отнесе голяма част от яда ми. Майстори довършваха стълбите, пренасяха черни чували, разнасяха строителни материали и се опитваха да довършат въпросните стълби. И как си представяте 120 души да слизат и да се качват по стълби сложени възможно по най-бързия начин?! Аз лично не бих им позволила.
  Нямаше ли там някой трезво мислещ човек, който да се сети, че след като до 15 ч. това стълбище не е готово, то няма как да стане до 17 ч. Толкова ли беше трудно да се прекрати дейността и да се изчисти?!
  След скандала ми с мъжа, даващ нареждания на майсторите те спряха с ремонтните си дейности! Вашата служителка Мартина се беше скрила като един безотговорен човек. Когато я попитах какво става тук тя не знаеше как да ми отговори, абсолютно неадекватно седеше срещу мен, нито микрофон имаше за обредното лице, нито маса за подаръците ми и най-уверено ми заяви, че диджеят ми го няма. Тук вече щях да припадна! Не можех да повярвам, че това ми се случва. Жената от кетъринга ме увери, че водещият е в залата и малко си отдъхнах. Само да подчертая, че гостите ми станаха свидетели на всичко това!
  След около 20 минути чакане се намери книгата ми за пожелания и микрофон за обредното лице. През това време Вашите служители са подготвяли страничното стълбище за залата, а аз и гостите ми зъзнехме от студ на строителната площадка, наречена градина.
  Ритуалът премина успешно! Време е за поздрави и подаръци! Да, ама не! Маса за играчките нямам… И дамата от кетъринга седеше до мен, за да може да взима всяко нещо от ръцете ми, защото няма къде да бъдат оставени играчките.
  Вече е време да се качваме в залата! Да, беше страхотна точно, както съм си го представяла!
  Дойде време за вечеря – храната беше студена, не знам дали заради забавянето в градината или Ви идват много две зали, но наистина е доста неприятно да се яде студена храна и не само това – сватбените менюта и детските бяха различни от това, което съм поръчала. И се получава малко неприятно на табелката да пише едно, а да се сервира друго – поне да не бяха слагани табелки с менютата.
  Наложи се няколко пъти да информирам персонала, че тоалетните не са окей.
  В последствие разбрах, че нашия диджей си е донесъл техника, тъй като в залата не е имало нито техника, нито лице към което да се обърне за такава. Само си представете ситуацията, ако той не беше предвидил и такъв вариант.
  Адмирации за дамата от кетъринга, която през цялата вечер беше близо до мен и съпругът ми и се грижеше да не ни липсва нищо, зависещо от нея.
  Изказвам огромното си недоумение от служителката Ви Мартина, която явно не може да взима адекватни решения в такива ситуации, не от всеки човек става художник, певец, финансист и организатор на събития. За последното се иска адекватно поведение в непредвидени ситуации и реален поглед на нещата, на нея явно и липсва щом се стигна до тази нелепа история.
  Вие ни компенсирахте финансово и това беше единствения вариант, защото не може да ми върнете деня и да ми спестите всички тези главоболия преди и по време на сватбата.
  Когато се сещам за сватбата си винаги ще има една черна точка, която ще изплува в съзнанието ми и то само заради непрофесионализма на Вашата служителка, защото аз не виждам причина непременно да минем по въпросните стълби. Никой от гостите ми нямаше да разбере за разминаване между това, което е и което трябва да бъде.

  Надявам се нито едни младоженци да не започнат съвместния си живот като законни съпрузи с такъв проблем още на сватбения си ден!

  С уважение „Една разочарована булка”:
  / Николета Григорова/

Коментирай