Резиденция Тера Груп – Младост, София

Резиденция ТераРезиденция „Тера“ е популярно място в София за провеждане на сватби. Много двойки оценяват интериора на залата, като другите плюсове са прилежащите открити площи, които са подходящи за изнесен ритуал и за коктейл. По-скоро като минус се оценява местонахождението й – Младост 1, което е далеч от ритуални зали, църкви и хотели, подходящи за настаняване на гостите.

Резиденция „Тера“ е собственост на холдинга Тера Груп, чиято дейност е разнообразна и включва строителство, енергетика и други.  За храната и обслужването по време на сватбите се грижи кетъринг. Предлаганите куверти са с цени по-високи от средните, като подходът в последните 2-3 години е в тях да се включва много широк кръг от  допълнителни услуги, които почти навсякъде другаде се заплащат (например украса и без ограничение на часовете).

До скоро сватбите се провеждаха единствено в бална зала „София“, която се намираше на първия етаж на резиденцията.  От 2016-та година беше пристроена и отвори още една зала на втория етаж – бална зала „Тера“, която е с много приятен и изчистен интериор.

За голямо мое съжаление отзивите от Резиденция „Тера“ през 2016-та година са смесени:

  • Не бяха свършени всички довършителни работи по новата зала до започването на сватбения сезон и за съжаление мои младоженци се наложи да търсят нова зала в рамките на 10 дни преди сватбата си!  Не го намирам за отговорно.
  • Предлаганите ястия през този сватбен сезон търпят  критика – чух и прочетох такава информация на няколко места от булки и колеги. Личното ми впечатление като фотограф от една сватба през юни е, че храната е на средно ниво, но в рамките на приемливото.
  • Обслужването на ниво сервитьори е отлично: Дори и в ресторанти с 5 звезди отношението към службената маса (където са фотограф, оператор и т.н.) е често неглижирано. В резиденция Тера не е имало и секунда, в която сервитьорите да са ни оставили например без пълна кана вода, което намирам за впечатляващо.
  • Булката от последната ми сватба там сподели, че въпреки уговорените вегетариански менюта, на всички гости са били сервирани само месни менюта. Считам, че това е значителен пропуск.  Все пак, след това, от управата на резиденцията са взели удовлетворителни мерки да компенсират младоженците и гостите вегетарианци.

Залите на резиденция Тера и конкретно по-старата зала на първия етаж имат значително по-впечатляващо излъчване, както на живо, така и на снимките, когато има поставено ефектно осветление, като това на някои от снимките долу. Не се колебайте да заявите такова на вашия дисководещ.

Намира се ето тук:


Вижте по-голяма карта

Данни за контакт:

Адрес: гр. София, ж.к. Младост 1, бул. Андрей Сахаров 56
Телефон: 0889 722 200
сайт: http://www.terraresidence.com

Rezidencia-Tera_01

В дъното на кадъра – неотразимия DJ Найден Найденов

Rezidencia-Tera_11 Rezidencia-Tera_10 Резиденция Тера Rezidencia-Tera_08 Rezidencia-Tera_07 Rezidencia-Tera_06 Rezidencia-Tera_05 Rezidencia-Tera_12
Rezidencia-Tera_04 Rezidencia-Tera_03 Rezidencia-Tera_02

Дърво за пожелания

Дърво за пожелания

Десертен бар

Десертен бар


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай