„Лаура“ – ресторант в София за сватби между 100 и 350 гости, който има какво да предложи

laura_154Ресторант „Лаура“ се намира в сградата на НДК от южната й страна с много приятна гледка към Лозенец и Витоша.  Работи от края на 2014-та година и всъщност е обновена и подобрена версия на стария ресторант Форум, който стоя затворен няколко години, но преди това беше една от малкото достъпни алтернативи в София за много големи сватби. 

Гледка от терасата на ресторант Лаура

Гледка от терасата на ресторант Лаура

След втората ми сватба за 2015-та година в ресторант „Лаура“ вече съм уверен, че мястото ще стане много популярно сред младоженците, тъй като има изключително добро съотношение на предимства спрямо недостатъци, а по отношение на капацитета си за някои двойки ще бъде на практика единствено приемливо решение.

Снимка от сайта на ресторант Лаура

Снимка от сайта на ресторант Лаура

Едно от най-важните предимства на Лаура е широкия диапазон на броя гости – освен че може да събере комфортно до 350 души, залата не изглежда празна и при сватби със 100 гости. Това се постига с умело поставен параван, както и поради спецификите на самата зала.

Що се отнася до залата тя следва линията на НДК,  с правилна форма в преобладаващата си част, като на практика дори на сватби с над 200 гости всички маси биха имали пряка видимост към големия дансинг.  В периферията на залата има две колони, които в повечето случаи са извън периметъра на събитието 🙂

Ресторант Лаура в НДК

Локация и форма на залата на ресторант Лаура в НДК

Зала на ресторант Лаура

Двете колони в залата на ресторанта не оказват значи негативен ефект

Ресторантът е опасан от приятна тераса, която е удобна за хората с вредни навици, за почивки между танците и разговори в по-тиха атмосфера, за коктейл с напитка за „Добре дошли“ или пък за изнесена церемония по сключване на граждански брак.  Следва да имате предвид, че терасата е изцяло открита, няма сенчеста част и мероприятия на нея следва да се съобразяват с температурите в съответния ден и като цяло да се ориентират в по-късния следобед.

restorant-laura_002

restorant-laura-2_005

restorant-laura-2_004

restorant-laura-2_009

От фотографска гледна точка, залата на ресторант „Лаура“ е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на Вашия сватбен фотограф 🙂  Светлият под и светлия таван, равномерната светлина и много голямото пространство създават предпоставки за феноменални кадри, много откраднати моменти и спонтанни портрети на Вашите гости.

Ресторантът работи под шапката на Лаура Кетъринг, които до скоро държаха ресторант „Враня“ на хотел „Рила“ и докато при сватби, които съм снимал там, имаше дребни недостатъци, то в „Лаура“ като че ли вече всичко е изчистено и доколкото мога да Видя като страничен наблюдател без поглед върху договарянето на младоженците с ресторанта, сватбите протичат добре и без забележки.

restorant-laura-2_003

Обслужването е добро и има белезите на висок клас ресторант, като се започне от приборите, мине се през кръглите маси без бутилки с безалкохолни напитки по тях,  приятния вид и вкус на храната, достатъчния на брой и незабележим обслужващ персонал.

Към настоящия момент не знам за място без недостатъци и ресторант „Лаура“ също има такива:

Локацията
Местонахождението на ресторанта предоставя както предимства, така и недостатъци. НДК има 36 официални входа и 22 неофициални, като е напълно вероятно Вашите по-неориентирани гости да преминат през половината от тях, преди да достигнат до правилното място, приятно огладнели от разходката 🙂   За да елиминирате подобни вероятности проведете разяснителна кампания сред всички гости с илюстративни материали как се достига до ресторанта, а в деня на сватбата залепете листове с насочващи стрелки към входа на ресторанта 🙂

restorant-laura_001

Екстериор и Интериор
Националният дворец на културата е сграда издържана в стила на соцмодернизма и носеща духа на съответното време.  Архитектурата й е красива, но за някого би могла да бъде и подтискаща.  В близост до ресторанта има и следи от запуснатост – графити и прокарали растения между плочките.

Обновяването на интериора на ресторанта е направено с вкус – запазен е красивия таван, като са подменени старите осветителни тела с нови по-минималистични,  умело са използвани дървени плоскости с изрязани форми и скрито осветление на местата, където това е необходимо, заменен е кошмарния зелен мокет със светли плочки и като цяло е постигнат сравнително изчистен интериор в бяло и ненатрапчиво кафяво, който дава широки възможности за допълнителна украса във всякакви желани цветове.

restorant-laura-2_001

И тук стигаме до каменното пано в центъра на залата – емблематичен пример за интериорен дизайн от едно друго време, който не всички младоженци приемат с топли чувства. Добрата новина е, че ако паното Ви бърка в здравето, то винаги бихте могли да потърсите решение за покриването с някоя от многото декораторски фирми, които имат опит в подобни услуги.

laura_153

Снимка от сайта на ресторант "Лаура"

Снимка от сайта на ресторант „Лаура“

restorant-laura-2_002

Снимка от сайта на ресторант "Лаура"

Снимка от сайта на ресторант „Лаура“

laura_152

Снимка от сайта на ресторант "Лаура"

Снимка от сайта на ресторант „Лаура“

restorant-laura-2_008
restorant-laura-2_006 restorant-laura_004 laura_155 restorant-laura-2_010


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

1 thought on “„Лаура“ – ресторант в София за сватби между 100 и 350 гости, който има какво да предложи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *