Ресторант „Лебед“ – Панчарево

lebed-2_001a
В миналогодишния ми обзор за ресторантите, в които сме снимали сватби през 2012-та година, споменах за трудностите, които има мой съученик и приятел при избора на ресторант за сватбата му през август 2013-та година.  Историята има развитие…

Приятелят ми и неговата бъдеща съпруга избраха ресторант Лебед за сватбеното си тържество през август 2013-та година и останаха разочаровани. Всъщност точните думи на булката са: „Ресторант Лебед, Панчарево превърна сватбата ни в КОШМАР“.Ситуацията се поражда от това, че ресторант Лебед има практика да оставя външата част на ресторанта отворена за клиенти, когато във вътрешната зала има сватба.  В случая във външната част клиенти са празнували шумен рожден ден с цигански оркестър, а по-късно вечерта са се преместили с оркестъра във VIP стаята на ресторанта.

В детайл можете да се запознаете от темата в един от българските сватбени форуми, като отворите скрийншота по-долу. Там моят приятел и съпругата му са описали всичко в детайл. В темата има и отговор на управителя на ресторанта.

screenshot-lebed-vesoВиж
(За четене натиснете на файла за да се отвори на 100%)

 

Като се абстрахираме от горното, ресторант Лебед, Панчарево има следните предимства и недостатъци:

  • Поне за мен, храната там е в топ 3 от всички ресторанти за сватба в София;
  • Ресторантът се намира над брега на яз. Панчарево и има доста голяма етажирана градина. Церемонии по сключване на брак се правят или на „кея“ (поради липса на по-подходяща дума) или в основната градина на ресторанта;  За съжаление сватби на открити не са възможни вечер заради музиката след 22:00 часа. 
  • Ресторантът разполага с безплатен, охраняем паркинг;
  • Обслужването от гледна точка на гостите е отлично – има голям брой опитни сервитьори, но от гледна точка на сватбената фотография я проблемно – често се случва някой сервитьор да се изпречи в кадър;
  • Залата е се състои от основно помещение с втори полу-етаж.  Първия етаж събира около 100 човека на няколко дълги маси, както и на няколко сепарета за по 6-9 човека с телевизори в дъното, които симулират акваруми в ниска резолюция.
  • Интериорът е издържан в черно със златни елементи, което значително затруднява всеки сватбен фотограф. За да получим снимки, при които имаме приятно осветяване на преден план, както и във фона,  използваме няколко свектавици, които разполагаме на горния етаж, насочени към долния.

lebed_002 lebed_003 lebed_004 lebed_005 lebed_006 lebed_007 lebed_008 lebed_009 lebed_010 lebed_011 lebed_012

lebed_015

1/50, f/2 ISO 6400 (без допълнителни светкавици)

lebed_013

lebed_014 lebed_016 lebed_017 lebed_018 lebed_019


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай