Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“ е най-добрата ритуална зала в София

ritualna-zala-krasno-selo_003

Ритуална „Красно село – Хиподрума“ е най-голямата обредна зала в София, но за съжаление през 2016-та година е в ремонт и няма да работи.  Във всички случаи изнесеният ритуал е по-добър вариант за сключване на брак, а пък ако държите на ритуална зала, то другата, която препоръчвам често е ритуална зала „Средец“ на ул. Леге.

Ритуална зала „Красно село“ се намира в приятен парк с предвидени достатъчно на брой паркоместа в непосредствена близост до залата. Залата е просторна, с висок таван и с подходяща за снимки светлина. Капацитетът й е над 200-250 гости, което е предостатъчно за повечето сватби. Същевременно там съм заснел и много сватби с камерен брой гости и дори само с младоженците и кумовете – не смятам, че в тези случаи помещението изглежда празно, тоест подходящо е както за големи, така и за малки сватби.  Приповдигната атмосфера може да се допълни по желание от мъжки хор.

Пред залата има стълби, които са подходящи за снимка с всички гости на сватбата, а в непосредствена близост има няколко подходящи места за групови портрети с гостите поотделно.

В ритуална зала „Красно село – Хиподрума“ работи и длъжностното лице София Андонова – човек не с длъжност, а с призвание, която много харесвам и която винаги успява да създаде емоциална атмосфера по време на церемониите.  (Виж статия за нея в novinar.bg)

Гражданският брак в Красно село се съчетава отлично и с църквата „Рождество Богородично“ в Лагера, която е много светла и спокойна.

Залата има и няколко недостатъка:
– В популярните дни често се засичат по 3-4 сватби, което създава усещане за конвейер.
– На излизане от залата по традиция има неканено дуо мургави музиканти, както и неканени фотографи, които правят снимка на младоженците и след това, вечерта се промъкват в ресторанта за да продават копия от нея на вашите гости. (Тези практики ги има и в други зали и църкви.)
– Външните части на сградата бяха покрити с грозни надписи, а пък рампите за инвалиди направени през 2015-та година и боядисани в  ярко син цвят са практични и полезни, но също така и нагледен пример, как много проекти в България се правят от хора без капка чувство за естетика.

ritualna-zala-krasno-selo_001 ritualna-zala-krasno-selo_002
ritualna-zala-krasno-selo_004 ritualna-zala-krasno-selo_005 ritualna-zala-krasno-selo_006

Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“ в Google Street View:
Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай