Нестандартни игри за сватба

Игра за сватбаВ една друга статия разказвам за двете най-популярни сватбени игри – играта с обувките и играта с балоните.  Първата игра е забавна, втората – не толкова 🙂

Ето и три игри, на които бях свидетел на последните сватби, които заснех като сватбен фотограф и които поне на мен доста ми допаднаха:

1. Лимбо-о-о!
Познатият на всички лимбо танц беше претворен от младоженците в игра-изненада след разрязването на тортата.  Традиционно младоженците раздават парчета торта на неженени двойки, като пожелание за брак. В този случай трите двойки, които изядоха най-бързо парчетата си бяха подложени на изненадваща нова игра, чиято голяма награда беше екскурзия в чужбина 🙂  Играта беше лимбо танц, но с новаторска стъпка – двойките можеха да си помагат:

Сватбена игра - лимбо

Това доведе до доста експериментиране, комични ситуации и много ръкопляскания от гостите 🙂

2. Накарай ги да се целунат
Подготвена от кумата, играта се състоеше в отварянето на запечатани пликове – по един за всяка маса в ресторанта.   Съдържанието на пликовете беше задача, чието успешно изпълнение задължава младоженците да се целунат 🙂  Ето какви бяха задачите:

„За да накарате младоженците да се целунат, дайте вашите съвети за дълъг и щастлив семеен живот.“ (За масата на родителите)

„За да накарате младоженците да се целунат, разкажете най-пикантната история за булката, за която се сещате.“ (За масата с приятелите на булката)

„За да накарате младоженците да се целунат, разкажете за най-пикантната история за младоженеца, за която се сещате.“ (За масата с приятелите на младоженеца)

„За да накарате младоженците да се целунат, изтанцувайте полонезе!“ (За масата с общите приятели)

Полонезе

3. Наздраве!
Кумовете на една сватба бяха решили да изненадат младоженците и наистина успяха да го направят.  На дансинга беше поставена маса с общо 20 чаши слабо алкохолна напитка. От едната страна се наредиха 10 приятели на младоженеца, а от другата страна 10 приятели на булката.  Играта се състоеше в това, коя група ще изпие по-бързо всички чаши, като условието е пиенето да става в последователност и всеки следващ участник да почва да пие едва когато чаша на предишния е изпита до дъно 🙂

Игра за сватба


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай