Студио ДАДА – Сватбена декорация, сватбени покани, подаръчета за гости

Сватбена агенция Студио ДАДАСватбени агенции в София и България сигурно има стотици и понеже светът е пълен със случайни съвпадения, в последните няколко месеца няколко пъти попадах на името „Студио ДАДА“.  На тазгодишното сватбено изложение имах честта да се запознаем с момичетата, които стоят зад проекта и които вече от 4 години смело декорират сватби и произвеждат разни свежи продукти, като примерно този март дадоха шумен отпор на китайския империализъм със страхотни мартенички-значки. Яко! 🙂 (Виж статията в Капитал за тях.)

Намирам декорацията и нещата им за закачливи и леки, извън рамките на доминиращия стандарт за сватбена украса, който се прилага от много сватбени агенции.  Казано накратко и с риск да използвам клише – Студио ДАДА вероятно са Вашите хора, ако считате себе си за нетрадиционна булка 🙂

Помолих ги да ми разкажат малко повече за тяхната работа, за да ги представя в блога ми, и ето го техния разказ:

Привет от Студио ДАДА! Ние сме Миглена, Ани и Мариянa, 🙂

Занимаваме се основно с декорация на сватби и събития, като осигуряваме на нашите младоженци всичко онова, което персонализира тяхната сватба, започвайки от цветята, аранжировката, сватбените покани, табелки, етикети, книги за пожелания и стигайки до картичките за „Благодаря“ на Вашите гости след сватбата.  Занимаваме се и с графичен дизайн и изработване на предмети за подаръци и украса по други поводи.

Често се шегуваме, че всяка от нас има различна супер сила.  Миглена се занимава основно с дизайна на елементите по една декорация, Ани е факир на булченските букетите и аранжировките и по отношение на цветята е най-веща, Мъра пък владее изкуството на огранизирания хаос :-), тя се занимава с комуникацията с младоженците. В повечето случаи работим заедно и всяка може да замести другата, ако се налага.

Ето ни и нас. Така изглеждаме след  добре свършена работа 🙂

Подготовката  на една декорация започва с разговор с младоженците в който изясняваме насоките и желанията им, обсъждаме и представяме примерни идеи.  Уточняваме цветя, детайли, цветове и стила на украсата. Стремим се да не работим в шаблон и всяка дакорация да носи свой характер. Всеки детайл, от поканата до избора на цветя, е внимателно обмислен и съчетан с останалите елементи, така че да изгражда една цялостна идея за визията на декорацията. След изясняване на всички тези неща преминаваме към изработката на поканите, търсене на съдове и изобщо подготовка на всички елементи, които могат да се направят предварително. Цветните композиции, букета и бутониерите подготвяме обикновено вечерта преди сватбата или в самия ден в зависимост от обема, сезона и издръжливоста на цветята. Предпочитаме да работим с естествени материали, да използваме максимално даденостите на природата, затова често ни се случва да събираме мъх и плодчета в гората, да берем точно определени тревични, билки и цветя по поляните, да дялкаме колчета и сечем пънчета. Тук е мястото да благодарим на нашите съпрузи и бащи, че в няколко случая, които изискваха мъжка сила, намерихме верни помагачи в лицето им. 🙂

Освен с цветната декорация, която изисква една сватба, предлагаме и дизайн и изработване на нужните печатните материали – покана, меню, номера за масите, листчета с имената на гостите, пано с отпечатъци за спомен на младоженците и др. Често са ни питали дали имаме набор от покани, които предлагаме. Както писахме по-горе имаме индивидуален подход към всяка сватба, затова и поканите, които сме предлагали са били конкретно мислени за дадената сватба. Ето няколко нагледни примера с три съвсем различни като стил сватби.

svatbena-agencia_001

За сватбата на Ина и Джордж, имахме задача от младоженците да съчетаем някак България и Шотландия във визията на поканата и цветната декорация. Затова решихме да преплетем двете цветя символи на България и Шотландия, а именно розата и магарешкия бодил (легенда разказва как една нощ викингите решили да нападнат в засада спящите шотландци и за да стъпват по-тихо, се събули боси.  Един от нашествениците обаче стъпил на магарешки бодил, убол се и с виковете си събудил спящите шотландски кланове. Благодарение на това, шотландците успели да предотвратят гибелната си участ.  Разбира се исторически доказателства за това няма, но историята е още един повод за празненства :-)).

svatbena-agencia_002

За поканата направихме стилизирана графика, която съчетава роза и бодил. Решихме да изрежем този елемент с лазер, за да придобие облеклото на поканата по-изящен вид. Текстът беше изписан върху вложка, а самата покана завършихме с тънка панделка и восъчен печат. Като цяло изработката беше доста сложна и трудоемка, но пък крайния резултат си заслужаваше. В цветните композиции основните цветя бяха бели рози, лалета и зеленина в които вплетохме сухи бодили (сезона не позволяваше да ползваме свежи), които боядисахме в синьо, а за букета и бутониерите, свекървата на булката донесе специално жив бодил от Шотландия.

Подаръчетата за гостите бяха камъчета, върху които напечатахме символите на розата и тръна от поканата и опаковахме в ръчно направени оригами кутийки. Съответно всички останали елементи следваха същата посока на дизайн.

svatbena-agencia_009

Опаковани подаръчета за гости за сватбата на Веси и Любо

Веси и Любо ни ангажираха да направим печатните материали, покана, меню, номера за масите, както и подаръчетата за гостите. Веси ни даде пълна свобода за дизайна и тъй като сватбата беше морска, решихме на завъртим идейно нещата около морето. Понеже свързваме морето със скъпи спомени, много от тях романтични, решихме да нарисуваме поканата на ръка, да има малка акварелна рисунка на двама влюбени в лодка, а текстът да е изписан на ръка. (Заглавната снимка на статията) Менюто също е изписано на ръка. Хартията, на която са напечатани, има прекрасен пясъчен цвят и дребни частици, напомнящи пясък. Искахме настроението, което носи поканата да е като на любовно писмо, което си намерил случайно след години, докато си подреждал кутията със спомени.

svatbena-agencia_003

Същата емоция вложихме и в подаръчетата за гостите – рисувани на ръка камъчета. Камъче си взимаш за спомен от място на което си бил. Стори ни се прекрасна идеята, ако този спомен има и послание само за човека, който го получава. Всяко камъче беше с различна рисунка с морско-любовен сюжет. (Заглавната снимка.) Камъчетата, върху които рисуваме трябва да са гладки и плоски, затова ги избираме едно по едно.

Номерата за масите бяха изписани върху знаменца, закрепени на големи хартиени лодки. Всичките в различни нюанси и детайли.

svatbena-agencia_005

Паното за отпечатъци, което нарисувахме за Веси и Любо беше първото такова, което правим. Всъщност идеята се оказа чудесна и много се харесва на младоженците. В последствие започнахме да рисуваме портрети на младоженците, които са по-скоро леко шаржови отколкото реалистични, като ги съчетаваме с различни елементи – дърво, балони, балон с кош. Идеите за сюжета обикновено са според желанията на младоженците.

svatbena-agencia_006

Сватбата на Стели и Любо беше най-мащабния ни проект миналата година. Младоженците искаха богата и цветна украса, с допълнителни детайли по масите, като книги, свещи, плодове и горски елементи. След като изяснихме посоката за работа, първото нещо, което направихме беше поканата. Когато има нещо готово, лека полека представата за цялата декорацията започва да придобива очертания.

svatbena-agencia_015

Подготовката на сватбата беше епична и ни отне няколко месеца през които набавихме антикварни, месингови съдове (детайли, които внесова аристократична нотка в декорацията), брахме мъх, рязахме пънчета, дялкахме колчета (както казахме с помощта на бащите:-)), ангажирахме баба да плете покривчици, събирахме от селата стари съдове, а книгите, които ползвахме в последствие в декорацията са от съкровищницата на Марияна – нейното мазе, било някога на човек, който е пътувал често в Далечния изток, Танзания и Галапагоските острови. Сами можете да си представите какви „скъпоценности“ за спомен е носил от тези места… Когато дойде момента да се подготвят флористките аранжировки, ситуацията в цифри само за далиите, които бяха основни цветя беше 500 бр..

Ето как изглеждат нещата в началото… и накрая, вече готови за път 🙂

svatbena-agencia_007

Като обобщение на нашата история можем да кажем, че с нетърпение се вълнуваме и очакваме стартирането на всеки наш проект, в който заедно с Вас творим, в който се захващаме с новите предизвикателства и в крайна сметка създаваме визия и емоции, които да допълнят всичко останали страхотни неща във Вашия сватбен ден 🙂

За да включите във Вашата приказка като верни помощници Миглена, Ани и Мъра, посетете сайта им или пък харесайте facebook страницата, като и на двете места можете да разгледате още вълнуващо количество снимки от тяхнат работа 🙂

 

 


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Едно мнение по „Студио ДАДА – Сватбена декорация, сватбени покани, подаръчета за гости

  1. Пепа 2 октомври 2015 в 15:32

    Момичетата от Sudio DaDa са страхотниии, работиха по декорацията на моята сватба и просто изпипаха всички детайли до съвършенство….Гостите бяха впечатлени и очаровани от всичко направено от тях. Не бих се поколебала да ги препоръчам !

Коментирай