Хотел Акорд – един от популярните сватбени ресторанти в София, с обновена през 2017 година зала

Хотел Акорд

В последните няколко години ресторантът на хотел „Акорд“ беше един от предпочитаните ресторанти за сватба в София в достъпния ценови клас, независимо от прозаичния си и невпечатляващ с нищо интериор, решен в цвят сьомга.

В началото на 2017-та година залата претърпява основен ремонт и впечатляваща цялостна редекорация, които вече са изцяло завършени и с голяма доза увереност мога да предположа, че Акорд ще стане от ресторантите, в които датите са плътно заети година и повече напред.

Ресторантът на хотел "Акорд" преди реновацията

Ресторантът на хотел „Акорд“ преди реновацията

Ресторантът на хотел "Акорд" след реновацията

Ресторантът на хотел „Акорд“ след реновацията

Още една добра новина е, че управата на хотела изглежда засега не планират да променят значително достъпните цени на кувертите.  Освен тях, ето и другите плюсове на хотела:

Плюсовете на хотел „Акорд“

   • Изцяло нова зала за сватби с капацитет от 130 гости, издържана съчетаваща някои от най-търсените характеристики за сватбени локации – простор, достатъчно голям дансинг, ненатрапчив интериор с цветове, търпящи широко съчетаване, кръгли маси, приятно изглеждащи столове „шивари“.
   • Модерно и сложно осветление, което позволява залата да придобие коренно различен цветови облик с едно кликване. Ефекти, които допринасят за емоциите на дансинга.
   • Всяка година снимам сватби в хотел Акорд, обсъждал съм го и с много двойки младоженци, които го обмислят за сватбата си или пък вече са я празнували там.  Винаги съм отчитал положителното впечатление от старанието на мениджмънта на ресторанта да печелят и да оставят доволни двойките, които избират техните услуги, в това число като предоставят клиентски ориентирани оферти.
   • Наличие на градинска част с възможност за провеждане на изнесен ритуал и коктейл за гостите на сватбата.
   • Възможност за удобно хотелско настаняване на гостите, които не са от София, както и сравнително лесна възможност за паркиране.
   • Обслужване и храна на добро ниво, които не страдат от излишна натруфеност, създават отпусната атмосфера и предразполагат гостите за веселие, тъй като не създават притеснения, дали това е правилната вилица за мидите Сен Жак в стърготини от кокосово конфи.
   • Лесно достъпна локация, непосредствено до главна градска артерия – бул. Владимир Вазов. Разстояние 5 минути с кола от ритуална зала „Оборище“ и 8 минути до църквата „Св.София“.

Минусите на хотел „Акорд“

   • Локация, извън централната част на София, в жилищния квартал „Хаджи Димитър“, в рамките на неособено хармоничен ландшафт.
   • Обслужване без пищност и храна без авангардност и лукс. Все пак, ако и вие като мен, сте почитатели на кашкавалчетата пане, то най-вероятно няма да ви пука особено. 🙂

Повече за хотел „Акорд“ можете да откриете на сайта им: http://www.hotel-akord.com/

Градината на хотел „Акорд“

Хотел Акорд в street view на Google:

* Този пост е с рекламна цел и е спонсориран от хотел „Акорд“. Дори и без него, често препоръчвам ресторанта.  Свържете се с мен, ако сте нов или добре приет бизнес от сватбения бранш и желаете да присъствате в блога ми.


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай