Монтесито – име, което се споменава често в сватбения бранш

CV_141025_0383

Изградената през 2014 година зала Montecito Hall, според мен подходяща за сватби с между 100 и 200 гости.

Яркият и импозантен интериор на тризвездният комплект Монтесито (бившето „Горублянско ханче“) поляризира мненията на двойките младоженци, както и на колегите от сватбения бранш от възклицания и ръкопляскания до бурно възмущение и цъкане с език. Безспорно е обаче, че след обновяването и преименуването си през 2013-та година комплексът, находящ се на кръстовището между кварталите Горубляне и Дружба-2, влезе в полезрението на  много младоженци, съставляващи широк сегмент от възможности, вкусове и нагласи. Като сватбен фотограф през 2014 година съм заснел в Монтесито четири сватби, а за 2015 година към настоящият момент вече имам ангажимент за две сватби.

PM_0689

ЗА ДВЕТЕ ЗАЛИ НА МОНТЕСИТО
Снимането в новопостроената и открита през 2014 година зала Montecito Hall би трябвало да е удоволствие за всеки един сватбен фотограф и предпоставка за великолепни сватбени снимки.  Това е втората най-светла голяма зала в София, след тази на хотел Кемпински.  Размерите на залата и липсата на всякакви колони позволяват използването на дългофокусни обективи и постигането на композиции и перспектива, които не са възможни в повечето други ресторанти на София. Прозорците и декорациите по стените и тавана пък са предпоставка за избягването от скучния едноцветен офисен фон, който е традиционен за много от другите зали в София.

Висока оценка следва да получат и големия дансинг, кръглите маси, високия таван, липсата на колони и чупки, които да поставят част от гостите ви буквално извън събитието. Залата е комфортно подходяща за сватби между 100 и 200 гости. Според мен при по-малко гости залата би изглеждала празна.

И докато снимането в Montecito Hall e удоволствие, то снимането в съседното помещение – ресторанта на Montecito има много технически особености – коктейл от цветни температури, разнообразни интензитет и насоченост на светлината, наличие или липса на светъл таван за отразяване и потенциала да докара неопитен фотограф до нервна криза, особено когато през остъкления таван над дансинга влиза силна дневна светлина. Колоните и сепаретата никога не са плюс нито за снимките, нито за удобството на вашите гости. Ресторантът на Монтесито е комфортно походящ за сватби между 50 и 300 гости, като при повече от 100 гости и възможност за наемане, моята препоръка е да изберете Montecito Hall.

PM_0691-2

Ресторантът на Монтесито. Снимка от дансинга без обработка.

ОБСЛУЖВАНЕ
За четирите ни сватби в комплекса обслужването и храната в Монтесито е отговаряло на добрите практики за съответната категория звезди. „Гримьорните“ са съобразени с капацитета на ресторанта  и са били добре заредени и чисти.

Важна особеност е, че в комплекса е възможно едновременното провеждане на две сватби, както и последователното провеждане на дневна и вечерна сватба. При максимална натовареност това означава четири сватби за един ден. Почти винаги, когато сме снимали там е имало сватба в съседната зала.  Озвучаване от едната в другата зала не се чува, като неудобство би съставлявало единствено струпването на гостите от двете сватби в общата градинка пред залите.

Предвид горното е важно да уточните предварително, какъв е най-късния час, в който можете да приключите Вашата дневна сватба. (Обикновено това е нито минута по-късно от 18:00 часа), както и какъв е най-ранния час, от който можете да започнете тържеството на Вашата вечерна сватба. (Обикновено това е 19:00 часа.)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УДОБСТВА
Комплексът разполага с лятна градина, която е подходяща за коктейл преди сватбата, но според мен не би била особено удобна за изнесен ритуал по сключване на граждански брак.

ЛОКАЦИЯ
Монтесито се намира  на бул. Цариградско шосе 357.  През уикендите, когато обикновено се случват сватбите, се достига от центъра на София за около 10 минути.  Основното предимство е, че се обяснява лесно на Вашите гости, които не са от София 🙂  

Комплексът е непосредствена близост до парк „Врана“ и ако успеете да се стиковате с тяхното работно време, то тогава сватбената фотосесия би могла да се проведе там 🙂

CV_141025_0384

Изнесен ритуал в Montecito Hall

CV_141025_0386

Напитки за Добре дошли

CV_141025_0391

Украса за сватба от Дени от сватбена агенция „Вълшебниците“

DE_0604

Montecito Hall

DE_0600

Montecito Hall

CV_141025_0934

Montecito Hall

CV_141025_0390

Montecito Hall

CV_141025_0852

Montecito Hall

LR_0535

Ресторантът на Монтесито

LR_0538

Ресторантът на Монтесито

LR_0540

Ресторантът на Монтесито

LR_0649

Ресторантът на Монтесито

PM_0692

Ресторантът на Монтесито

PM_0693

Ресторантът на Монтесито


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂


Коментирай