Сватбена агенция „Cotton Fields“ и Яна – защото е добре да си имаш съучастник

Сватбена агенция София

С Яна от сватбена агенция „Cotton Fields“ можете да се свържете чрез:

Сайт на сватбена агенция „Cotton Fields“: http://cottonfields.events
Facebook страница: https://www.facebook.com/cottonfieldsevents/
Tелефон: +359884802822

Идеални сватби няма.

При толкова комплексно по характера си събитие винаги нещо може да се обърка и винаги нещо се обърква. Всяка една сватба, на която присъствам като сватбен фотограф, ми дава поне по няколко идеи с какво ново да допълня вече повече от осемдесетте статии за сватбена (дез)организация в блога ми.

Лайтмотив на тазгодишните ми сватби са гостите. Гостите, които не са съвсем гости, защото всъщност не са съвсем поканени на сватбата. Гостите, които настойчиво звънят на булката, за да им бъде GPS от „Ние вече сме в София!“ до хотела им. Гостите, които не възприемат, не знаят, не могат. Коя е църквата? Къде е ритуалната зала? Нас кой ще ни вози?

„Леля ти хванала метрото, ама за летището…“

А гостите са само една част от пейзажа, което се опитваме да нарисуваме. Сравняване на ресторанти, места за изнесени ритуали и фотосесии, разрешения, бюджет, комуникация с администрация, медицински свидетелства, легализация на документи. Следват сватбените фотографи, видеооператори, дисководещи, сватбени покани, подаръци за гости, проби за булчински рокли, резервации, шатри, букети, бутониери, количества алкохол. И всъщност КАКЪВ е този човек, който се промъкна преди малко и се опитва да продава наша снимка на гостите в ресторанта?!

Сватбена организация

Организация: Сватбена агенция „Cotton Fields“, фотография: Архив на агенцията

И тук вече стигаме до Яна от заглавието 🙂

Яна e основател и един от хората зад сватбена агенция „Cotton Fields“.

Нейната цел, като сватбен агент, е да съдейства и подпомага „от А до Я и малко след това“ младоженци, които искат да изпитат всички онези хубави моменти от сватбата си, но без драмите на съпътстващата ги организация. Не трябва да забравяме  и инфарктните моменти в сватбения ден, например когато длъжностното лице пука по пътя за изнесения ритуал не една, а две гуми!

Няколко аспекта на подхода ѝ на сватбен агент ми харесват особено:

– Всички предизвикателства пред младоженците преди и в сватбения ден приема за НЕЙНИ предизвикателства. Тя не се ограничава до изпълнението на предварителен списък от задачи, извън който да заявява „Ама това не е моя работа!“. Затова и е влизала в ролята на шофьор, на преводач, на представител пред чуждестранни власти, който да съдейства на гостите при процеса за кандидатстване за визи и да чака на опашки, на сервитьор, когато се оказва, че ресторантът не предвижда човек, който да поднесе чашите за наздравица на младоженците, по време на посрещането им, а понякога и на психолог, който да тушира създалото се напрежение.

Украса от сватбена агенция Cotton Fields

Декорация: Сватбена агенция „Cotton Fields“, фотография: Архив на агенцията

– Тя не налага собствената си визия за вашата сватба, а се опитва да осъществи ВАШАТА визия за сватбата ви по-възможно най-добър начин за вас, вашите родители, гости и не на последно място бюджета ви 🙂

– Яна е позитивен човек, с когото се общува леко и който предразполага. Тези качества я правят отличен буфер, когато това се налага, между младоженците и всички останали участници в сватбения процес: гости, роднини, сватбени професионалисти, доставчици на алкохол, сладкари, цветари, управители и служители на ресторанти, хотели, общинска и държавна администрация, църковни служители, неканени оркестри пред ритуалните зали и т.н.

– Държи на своевременната комуникация и е лесно достъпна по имейл, Viber, What’s Up, телефон, Skype, FB. Една булка дори я сравнила със Siri – гласовия асистент на Apple 🙂

Помолих Яна да отговори на няколко сватбено организационни въпроса:

Каква е твоята супер сила?

О: Почти веднага ставам любимка на тъщата и свекървата. Често си комуникирам с тях – най-вече когато булката живее на място със 7-8-9-часова разлика.

Сватбена украса

Декорация: Сватбена агенция „Cotton Fields“, фотография: Архив на агенцията

В:Имало ли е булка, която е била толкова доволна от теб, че да ти е предлагала отсега да си й агент и за следващата сватба? 🙂

О: Не. Но имаше младоженец, който ми благодари, че е могъл спокойно да ходи за риба през уикендите, в които сме обсъждали сватбата със съпругата му. Все пак отбелязвам, че е добре и двамата младоженци да бъдат активни при подготовката на сватбата.

В: Ако не беше сватбен агент, какъв агент щеше да си?

О: Сънувала съм се като пианист-виртуоз. Майка ми е мечтала да има малка дъщеря, която свири на пиано и съседите ни в продължение на 8 години вероятно е трябвало редовно да си тъпчат памук в ушите поради тази причина. Името „Cotton Fields“ обаче не идва от този памук, а от памучното поле, благодарение на което майка ми, в онези трудни години, е успяла да купи въпросното пиано.

По време на студентството си, а и 5-6 години след това бях репортер, новинар и водещ в сутрешния блок, първо в студентското радио АУРА, а след това и в Българското национално радио. Това определено ми помага за работата ми на сватбен агент, тъй като мога да намеря общи думи с хора с всякакви възгледи.

В: Как се случва химията между теб и младоженците?

О: Уговаряме първоначална и необвързваща среща, която може да бъде на живо в удобно за младоженците време и място, а много често и на видеоразговор по Skype, тъй като част от клиентите ми живеят в чужбина.
На тази среща се старая повече да слушам – какви са идеите, нагласите, представите на хората срещу мен. Каква сватба си представят и искат. Старая се да внеса яснота по някои от основните въпроси, да дам съвсем общ ориентир за това какъв би бил добрия график и сценарий за деня, какво се прави обикновено и какво може да се направи различно. Коментираме възможни локации, сватбени професионалисти и концепции на сватбата.

След срещата изпращам подробна оферта и проект/график за изпълнение с всички обсъдени елементи. Едва към този момент младоженците решават дали искат да ни ангажират за тяхна сватбена агенция, а след това вече започва и работата по сватбата – стъпка по стъпка, предложение по предложение и разбира се някоя и друга дегустация на сватбени торти. 🙂

Сватбена декорация

Организация: Сватбена агенция „Cotton Fields“, фотография: Архив на агенцията

В: Как изглежда твоята мечтана сватба?

О: Аз вече изживях моята прекрасна есенна сватба. Вече имам 5 години семеен стаж, но си мечтая как след още 5 ще съберем всички наши любими хора и ще празнуваме отново любовта. Този път под звездите. Представям си ни около голям огън. Музика на живо. На брега на някой язовир или на любимото ни морско място. Този път ще си разменим обети, за да е романтично и сълзливо. 


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *