За Маша и Ники

< Начало
Сватбени фотографи
Снимка със съпругата ми от фотосесията, която правим на всяка годишнина от сватбата ни.

Историята ни накратко

Ники започва да снима като помощник на популярен сватбен фотограф, когото среща случайно на сватба на приятели и му изтърсва, че „Като порастна, искам да стана като теб!” Година по-късно от университета в крайна сметка се излъгват да му дадат диплома и така, като дипломиран вече юрист, логично той напуска работата си в адвокатска кантора, за да може да съсредоточи времето си изцяло върху сватбената фотография.

Предлагаме услугите си от 2008-ма година, като от 2010-та насам, ежегодно заснемаме между 40 и 60 сватби в цяла България, а в допълнение отразяваме и други семейни тържества и корпоративни събития, от представяне на продукти до онези легендарни фирмени партита, които някои от колегите не искат да си спомнят :-)

Подход

- Излизаме от рамките на фотографската услуга и съдействаме на младоженците, като се стремим да им бъдем полезни още от първата ни среща по теми, свързани с графика, сценария, подбора на ресторант, църква, ритуална зала и отговаряме с удоволствие на всякакви сватбени въпроси, без значение дали са пряко свързани със сватбената фотография. Доброто протичане на сватбата е предпоставка за страхотни снимки.

- По време на цялата сватба се стараем да имаме дискретно и ненатрапчиво присъствие. Снимаме без да режисираме и се стараем да уловим естествени моменти. В голяма част от снимките улавяме близките и гостите на младоженците. По време на фотосесията, посветена на младоженците, отново търсим естествените емоции, като при необходимост ви даваме напътствия, къде да застанате, как да застанате и какво да правите - 99% от нашите двойки не са професионални модели и имаме значителен опит да правим хубави снимки на хора, които смятат, че не излизат добре на тях :-)

Екипът

Като всеки добър мъж, Ники често търси мнението, помощта и подкрепата на съпругата си Маша и така от дума на дума и от снимка на снимка, от 2012-та година започнахме да заснемаме всички сватби само в екип.

Книгата ни

В края на 2016-та година на българския пазар излезе книгата на Ники Митев - „Нашата мечтана сватба в лесни стъпки”, която представлява практичен, лесен за четене и забавен наръчник. Книгата е издадена от издателство „Софтпрес” и може да се намери в повечето книжарници.

Книгата предлага в удобна форма, стуктурирано и последователно изложение статиите на сватбена тематика, които Ники публикува от 2012-та година в блога си, за който много наши младоженци твърдят, че там са открили "черновите" за своята прекрасна сватба. :-)

Линкове

- След известно подканване :-) 119+ наши младоженци оставиха отзиви за работата ни, които можете да прочете тук.

- Открийте общите ни приятели във Facebook, както и харесайте Facebook-страницата на Н.Митев Сватбена фотография.

- Backstage кадри от работата ни през 2016, 2015, 2014 година

- Разгледайте обзорната публикация: Нашите любими сватбени снимки от 2016-та година.

- Как четеш: Николай Митев - Интервю в сайта azcheta.com

- Николай Митев в блога за сватби edinprekrasenden.com

- "Кадър Любов" - Интервю в сайта vibes.bg

- Интервю с Ники в БНТ

 • Усмихнати и позитивни сме
  На вашия сватбен ден ще бъдем ненатрапчиви, усмихнати и отзивчиви. И не само тогава, но и от първия контакт с нас.
 • Не пропускаме моменти
  Работим в екип от двама души и във всеки един момент на сватбата и двамата или като правило поне един от нас е в близост до случващото се с насочен фотоапарат.
 • Разполагаме с отлично оборудване
 • Отразяваме всяка една сватба с 4 пълноформатни фотоапарата Nikon, 4 обектива от златната серия на Nikon (на практика всички най-добри обективи на марката за сватбена фотография), прекрасния и любим на много фотографи обектив Sigma Art 35/1.4, 6 светкавици, карти памет, достатъчни за повече от 30 хил. кадъра, 59 резервни батерии, стативи, три чадъра(два за дъжд и един за осветление :-)), една опаковка лопедиум и един шерпа, който носи всичко в 3 чанти с общо тегло около 22 килограма. Това ни позволява да улавяме моментите без да сменяме обективи, при всякакви светлини и атмосферни условия, както и да сме сигурни, че ако фотоапарат или обектив вземе неочаквана отпуска, това не е проблем за нашата работа и вашите снимки.
 • Обработваме, обработваме, обработваме
  След като сме заснели вашата сватба, отделяме между 20 и 30 работни часа за обработка за да получите наистина впечатляващ резултат - без прекалено тъмни или светли кадри, с приятни цветове, без скучни серии от повтарящи се кадри и с минимална вероятност някой да не се хареса. Ценим визията на черно-белите кадри и винаги включваме и такива в селекцията. Обработваме всички снимки на едно и също високо ниво - няма да откриете разлика между портфолиото в сайта ни и останалите предадени снимки, които не сме показали.
 • Бекъп
  Подсигуряваме вашите сватбени снимки най-малко с двоен бекъп още от заснемането. Снимаме едновременно на две карти памет, които не се изтриват, докато не бъдат прехвърлени на два различни хард диска и прегледани. Съхраняваме вашите снимки без ограничение във времето и най-вероятно ще можем да ви ги възстановим безплатно, ако вие случайно ги изгубите.
 • Имаме трицифрено число сватби зад гърба си
  Ники е сватбен фотограф на пълен работен ден. Не снимаме само сватби, но те са основна част от работата ни.
 • Не рискувате с качеството на снимките си
  Освен избраните снимки на сайта, ще се радваме да ви представим и галерия с всички снимки от една или повече сватби, които са получили нашите младоженци. Така вие можете да изградите ясна представа за нашия стил и ниво на работа.
 • Настървени сме за отличен резултат
  Обичаме да снимаме сватби, искаме да снимаме сватби и се стараем да бъдем (сред) най-добрите сватбени фотографи. Ставаме и си лягаме с мисълта, как можем да подобрим още работата и снимките си.

 

Н.Митев Сватбена фоторафия

Николай Митев и малък асистент

Натоварен

Селфи