Сватбени снимки

< Начало

На фокус

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през септември 2017 година
Църковен брак в Софийска духовна семинария
Парти в Новотел - София

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през септември 2017 година
Граждански брак в ритуална зала "Средец" - София
Цъковен брак в Софийска духовна семинария
Парти в ресторант "Principi Di Piemonte"

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през септември 2017 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в хотел "Акорд" - София

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през август 2017 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в хотел "Арбанаси Палас" - Арбанаси

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през август 2017 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в хотел "Рачев" - Арбанаси

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през юли 2017 година
Църковен брак в църква "Св.София"
Парти в Голф клуб "Св.София" - Равно поле

Галерия от страницата ни във Facebook
Сватба през юли 2017 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в хотел "Боженци" - Боженци

Сватбена история с избрани снимки от сватбите ни през 2016-та година

Сватба през август 2016 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Голф клуб "Св.София" - Равно поле

Сватба през октомври 2015 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Парти в Новотел - София

Сватба през юли 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Комплекс "Макси" - София

Сватба през юни 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Парк Хотел Витоша - София

Сватба през април 2015 година
Граждански брак в Ритуална зала "Красно село"
Граждански брак в църква в кв. Бояна
Парти в Castello Di San Marino - Бояна

Сватба през април 2015 година
Църковен брак в църквата на Св.София
Парти в Гранд Хотел София

Сватба през декември 2014 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Фотосесия в Ректората на Софийски университет
Парти в Радисън Блу София

Сватба през октомври 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Църковен брак в църквата на Семинарията
Парти в Монтесито

Сватба през юли 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Витоша"
Църковен брак в църква "Св.София"
Парти в "Principi di Piemonte" - Интерпред
Следсватбена фотосесия 3 дни след сватбата в Панчарево

Сватбени снимки от 2014 година

Сватбени снимки от 2013 година

 • Ани и Вальо (58 сватбени снимки)
  Сватба през октомври 2013 година в голф клуб "Св.София", Равно поле. Изнесен ритуал на терасата на клуба. Венчавка на следващия ден в църква "Рождество Богородично".
 • Ирина и Виктор (50 сватбени снимки)
  Ментова сватба през септември 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Средец", венчавка в Семинарията, коктейл за "Добре дошли" в градината на хотел "Park Inn", а по-късно танци и игри в залата на ресторанта.
 • Боби и Дидо (37 сватбени снимки)
  Сватба през февруари 2013. Граждански брак на предишен ден. Фотосесия в МОЛ България, парти в ресторанта на хотел "Централ Форум".
 • Йоана и Иван (21 сватбени снимки)
  Сватба през януари 2013 година в Банско. Ритуалната зала на Банско, последвана от фотосесия на открито :-)

Сватбени снимки от 2012 година

Сватбени снимки преди 2012 година

За страхотни сватбени снимки

Няма сватбен фотограф, който да успее да постигне дори половината от това, на което е способен, ако вие, младоженците не му позволите.

Една от най-съществените предпоставки за страхотни сватбени снимки е правилното разпределяне на времето. Когато не бързате, вие сте спокойни и усмихнати - така излизате и на сватбените ви снимки. Съставянето на детайлен времеви график известно време преди сватбата значително ще намали напрежението в сватбения ден. Важно е графика да бъде реалистичен - нито прекалено оптимистичен, нито прекалено разтегнат. Ако времето от прическата на булката до влизането на ножа в сватбената торта е повече от 12 часа, то най-вероятно има големи възможности за оптимизация. От друга страна не трябва да се забравят подробности, които често убягват на младоженците - например, че придвиждаването от точка А до точка Б понякога отнема време. :)

Що се отнася до минутките, които трябва да се предвидят специално за сватбени снимки, това е времето за групови портрети с вашите гости и за фотосесията с младоженците. Груповите снимки отнемат около 20 минути при 100 госта. Попитайте вашия сватбен фотограф, къде и кога е най-добре да се направят тези снимки.

Портретната фотосесия може да отнеме различно време, като може да се снима на едно или повече места. Не всички младоженци държат на фотосесийните снимки и ние се съобразяваме с това, но в случай, че желаете добра селекция от фотосесийни снимки с вас и вашата половинка, то следва да отделите между 45 минути и 1:30 часа време, без в него да се включва придвижването и кафе-паузата, за някои двойки настояват :-). По отношение на фотосесията в пълна сила важи правилото: "Колкото повече, толкова повече.", но предвид голямата натовареност и многото емоции на сватбения ден, не ви препоръчвам да се предвиждат повече от 2 часа в сватбения ден. (В тези ситуации винаги може да се направи фотосесия след сватбата, като много се подбере много по-удачна светлина и локация.)

Освен правилно разпределение на времето, за страхотни сватбени снимки е необходимо единствено да извадите телефона и портромонето от издутите джобове на сакото на младоженеца и да не забравяте да се усмихвате! :-)

Последни отзиви

Сватбата на Теди и Митко

Теди и Митко
август 2017г.

Избрахме да се свържем с Ники след като прочетохме уникалния му блог, който изключително много помага на всички младоженски двойки и разгледахме прекрасни кадри от други сватби, които е снимал. 

Още щом получих файла с офертата му разбрах, че това е нашият човек, защото това е най-професионалната оферта, която съм виждала досега за каквато и да е услуга, свързана със сватба. Офертата му съдържаше абсолютно цялата информация, която ни беше нужна за вземане на решение. 

Една седмица преди самата сватба Ники ни изготви маршрут с google локации за снимките, за да можем да ги разгледаме и да кажем какво ни харесва. 

Освен това приемаше всяка наша идея и желание с голяма готовност. 

В деня на самата сватба Ники и Маша бяха безкрайно позитивни и усмихнати и дадоха всичко от себе си въпреки ужасната жега, за да направим максимално много кадри за времето, което имахме. По време на празненството бяха навсякъде едновременно, за да снимат моментите, които искаме да запомним. 

Общо взето не се колебайте! Изключителни професионалисти и много яки хора, които освен, че ще заснемат прекрасно сватбата ви, ще ви дадат и ценни съвети за това как да я направите още по-незабравима!

Сватбата на Александра и Станимир

Александра и Станимир
юли 2017г.

Привет Маша и Ники,

Аз и Станимир искаме дa ви изкажем огромни благодарности за това, че бяхте наши фотографи, за помощта която ни оказа преди и след сватбата, въпреки голямото разстояние и часовата разлика и за търпението, което положихте в деня на сватбата :-) 

Блогът ти ми беше изключително полезен и горещо го препоръчвам на всички бъдещи булки! Не е лесно да организираш сватба от Америка с 7 часа разлика :-) Всеки път когато имах въпроси, макар и най-глупавите :-), Ники веднага отговаряше с имейл пълен с всякаква информация и обяснения. 

Благодарим ви, че през целия ден бяхте усмихнати и невероятно търпеливи и успяхте да уловите всички прекрасни моменти от сватбата ни. Всички близки и приятели бяха много впечатлени, че не им се натрапвате и не ги притеснявате, а съвсем незабележимо и с усмивка улавяте най-хубавите и смешни моменти.

И не на последно място искаме да ви благодарим за невероятните снимки, които ще останат прекрасен спомен от този ден! 

Много се радваме, че избрахме точно вас и ви желаем много успехи!

Благодарим ви още веднъж!

Сватбата на Мария и Влади

Мария и Владислав
юни 2017г.

Ники, днес получихме дисковете със снимки:) 

Наистина сме очаровани! 

Всичко е изпипано до най-малкия детайл и си личи невероятното ви лично отношение и старание! 


Благодарим от сърце! 

Сватбата на Вихра и Ники

Вихра и Ники
май 2017г.

Здравей Ники,

бихме искали да ви благодарим,че бяхте част от нашия специален ден! Вие направихте така,че той да остане завинаги в целия си блясък, отразихте всеки цвят, момент и емоция, уловихте нашите мигове и ни показахте чрез вашите обективи колко прекрасна е любовта ни. Гледайки снимките, в мен остава усещането като след прочетена на един дъх книга, която би прочел отново и отново - щастлив си,че си преживял нещо толкова красиво, малко ти е тъжно,че вече е отминал този ден, но пък знаеш, че винаги ще можеш да се върнеш и да го видиш-точно както е било, с всички приятни моменти.
Снимките ни са прекрасни, за повече не бих и мечтала! Очертават целия ден, всички важни детайли и прекрасни мигове!

Още в началото,когато прочетох всичко в блога и страницата ти, Ники, бях сигурна, че точно ти ще бъдеш нашия фотограф, тъй като беше явно, че си разбираш от работата и тя за теб е удоволствие. Присъствието ви като професионалисти ни даде спокойствие, а това ни позволи да се насладим на деня на 100%. От нашите семейства и приятели получавате само поздравления и възхищение за работата ви! 

За нас също беше удоволствие да сте с нас в този ден, благодарим ви! Надявам се да имаме възможност и повод отново да се видим!

Сватбата на Антония и Юлиан

Антония и Юлиан
септември 2016г.

Здравей Ники,
Искаме да изкажем своите благодарности, за феноменалното заснемане на нашата сватба. Както майка ми каза, създал си "филм" от снимки, в които си уловил нашия сватбен ден. Благодарим за настроението, което създаде и позитивната енергия, която внесе. Помощта ти беше безценна по време на ритуалите. Благодарим също и на Ники на "квадрат". Ще те хвалим и препоръчваме на всички. Ще се радваме да бъдеш част и от следващото ни приключение.

Сватбата на Веселина и Джонатън

Веселина и Джонатън
август 2016г.

Ники, искаме специално да ти благодарим за професионализма, помощта, която ни оказа при подготовката на сватбата и разбира се за прекрасните снимки!

Да планираш сватба в София от чужбина не беше лесно, но благодарение на съветите, които ни даде и професионалистите, с които ни свърза, мисля че успяхме да направим добър план!

Съшо така, блога ти ми беше изключително полезен и го препоръчвам на всички! Точно от блога ти научих за Ева Серева и си записах час при нея за грим.

Останах изключително доволна от снимките по време на сватбения ден, както и от останалите професионалисти, с които ни свърза.

Всичките гости на сватбата (повечето, от които бяха чужденци) останаха очаровани от сватбата, от София и от България.

И не на последно място, говорихме с един професионален фотограф тук в Щатите, който видя снимките, които направи от нашата сватба и беше много впечатлен от професионализма и артистичния ти подход!

Много се радваме, че имахме възможност да работим заедно - беше удоволствие! :)

Най-сърдечни поздрави,

Веселина и Джонатън

Сватбата на Теди и Явор

Теди и Явор
август 2016г.

Привет на всеки, който чете този отзив.

Когато за пръв път се чухме с Ники, нямахме представа какво ни очаква и дори едва знаехме как протича една стандартна сватба. Не бяхме сигурни как ще протече първият ни разговор, но още в първите минути осъзнахме поне две неща. Първо, Ники е невероятно сърдечен, позитивен и отворен към други хора човек. Второ, Ники не само е професионален фотограф, но направо си е сватбен експерт. Разговаряхме един час и той вече изготви примерен график за деня на сватбата, който остана приблизително същият и до въпросния ден; разясни ни как притича сватбата за младоженците; даде ни полезни съвети за това как да се чувстваме удобно и да сме естествени, когато дойде деня и още цял куп неща. Телефонната среща с „фотографа” беше една от най-важните, които сме имали около организацията.

В сватбения ден Ники и асистент фотографът, който също се казва Ники, излъчваха отново невероятно добро настроение и караха гостите ни и нас да се смеем. Получихме доста коментари след това колко ни е „готин” фотографа.

Не знаем как да се държим пред камера и се страхувахме, че ще се чувстваме неловко на фотосесията, но Ники ни напътстваше много добре и процесът беше доста забавен. Резултатът е страхотни и интересни снимки, които ще ни останат за цял живот и ще поддържат спомена ни за този прекрасен ден. Останахме много приятно изненадани от това как изглеждат дисковете със снимките, но няма да разкриваме детайли, за да може и бъдещите младоженци да се изненадат.

Сърдечно благодарим, Ники х2!

Сватбата на Лили и Митко

Лили и Митко
август 2016г.

Здравей Ники,

и аз и Митко бихме искали да ти изкажем огромни благодарности за всичко, което направи за нас този ден. Беше страхотен, усмихнат, позитивен, невероятно търпелив и прекрасен професионалист и се радвам страшно много, че ти беше нашият фотограф на едно от най-важните събития в живота ни. Сигурна съм, че снимките ще бъдат страхотни, защото се усещаше, че знаеш какво правиш и как да го постигнеш :) :) :)

Надявам се от наша страна също всичко да е било наред и да не е имало сериозни проблеми и пречки, които да спъват работата ти :)

Отново с много, много благодарности:

Лили и Митко от неочаквано слънчева Германия :-)))

Сватбата на Снежина и Стефан

Снежина и Стефан
август 2016г.


Здравей, Ники,

Благодаря ви за страхотните снимки, отново имах възможност да изживея този ден, както и да видя много моменти, които съм изпуснала. Близките ни също много ги харесват, а докато аз и Стефан ги гледахме за първи път, бяхме толкова нахилени през цялото време, че после ни боляха лицевите мускули :D

Сватбата на Аксиния и Денислав

Аксиния и Денислав
юли 2016г.

Благодарим за снимките!

Беше ни изключително приятно да се запознаем с вас и да бъдете част от празника ни! Сватбения ви блог беше много приятно и забавно четиво и ни помогна много да разберем що е то сватба и как ние да спретнем една. Пожелавам на още много младоженци да имат нашия късмет с фотографи!

Сватбата на Елмира и Калин

Елмира и Калин
юли 2016г.

Добро утро, Ники,
получих дисковете - уникални са. Много са хубави, направо все едно сме някакви звезди!!! Благодаря ти отново за прекрасните снимки и нямам търпение да се видим някой път отново :)

Поздрави и продължавай все така занапред с прекрасната работа,
Елмира и Калин

Сватбата на Симона и Краси

Симона и Краси
юни 2016г.

Много добър професионалист, лъчезарен и забавен човек. Накара ни да се отпуснем, да си бъдем ние, за да не се получи някаква изкуствена фотосесия с фалшиви образи, които се стремят да са красиви. Той ни направи и годежна фотосесия, което предлагам всички бъдещи младоженци да си направят - така свиквате с Ники и с камерата и разбирате, че сте избрали точният фотограф и не се притеснявате повече за снимките, които ще получите от сватбата си. Отзивчив, коректен. След всяка устна договорка получаваме мейл черно на бяло това, което сме се разбрали. Много съвети за организация на сватбеното събитие може да получите от него. Гостите ни бяха впечатлени, че не им се натрапва, не ги командва и притеснява, а незабележимо с усмивка и такт улавя най-хубавите мигове. Благодарим ти , Ники, и пак бихме ти се доверили за следващи хубави мигове! Успех и не се променяй!

Сватбата на Венета и Христо

Венета и Христо
юни 2016г.

Ники, привет!

Искам да изкажа огромната си благодарност за прекрасния пакет от снимки, който получих !!! Наистина перфектно изпълнение !!! Уникални са !!! Много ме зарадва !!! :))))))))))))

Благодаря ти още веднъж! Всичко беше перфектно, препоръчвам те на всички приятели, наистина останахме много доволни !!!

Желая ти много успехи !

Сватбата на Мира и Крис

Мира и Крис
юни 2016г.

Здрасти Ники,

Тъкмо свършихме разглеждането на албумите и пускаме диска!

Отново благодарим и двамата за всичко - съветите, търпението с мейлите на Мира, прекрасните снимки, професионализма, увековечаването на Прасковка като фотомодел на туту-та!

Освен, че горещо ще ви препоръчваме за всякакви събития, със сигурност ще звъннем и за наши бъдещи такива :)

Поздрави,
Мира и Крис

Сватбата на Дари и Митко

Дари и Митко
септември 2015г.

Привет Маша и Ники!

Първо искаме да ви поздравим отново за страхотния сайт и иновативния, креативен и полезен начин, по който сте го организирали и водите. Наистина рядкост за подобна онлайн стратегия в България и то от двама души, а не мощен бранд. :) Той беше нашия сватбен пътеводител, от когото черпихме много полезни съвети, практичен опит и идеи. 

Именно вашия професионализъм, креативност и отношение към работата и клиентите ви, ни спечели веднага и решихме да споделим с вас нашия сватбен ден! Истината е, че през цялото време ви чувствахме като наши гости и приятели, което помогна на нас и нашите близки да се забавляваме от сърце, без да се чувстваме като в Big Brother. :) 

Благодарим ви, че запечатахте сватбения ни ден в един незабравим, красив и топъл спомен! Горещо ви препоръчваме на всички наши близки и приятели!

Бъдете здрави, много щастливи, все така вдъхновени, креативни и "влюбени" в това, което правите! 

Дари и Митко
сем. Михайлови

Сватбата на Вася и Иван

Вася и Иван
септември 2015г.

Още преди да започне подготовката за сватбата, докато си сърфирах из интернет с чуденки от къде да тръгнем, какво се прави в определени ситуации, попаднах на блога на Ники. След втория пост осъзнах, че съм намерила фотограф. И не съжалявам, даже напротив - и двамата с мъжа ми сме доволни от избора си. Дори съобразихме датата на сватбата с графика на Ники, като взехме предвид и безбройните препоръки в блога му. След първата ни среща нямахме съмнение, че доверяваме една от най-важните задачи, а именно да увековечи прекрасния ни ден, на способен фотограф с лично отношение и безспорен професионализъм.

Невероятно чувство за хумор, готовност за помощ по всякакви въпроси и в най-критичните моменти от събитието - това са само част от прекрасните впечатления, които Ники и Здравка оставиха в нас. Снимките са прекрасни, с чудесно качество, а повярвайте, ние сме капризни. И тъкмо когато си мислехме, че нещата няма как да станат по-хубави, се оказа, че има още изненади, няма да издавам какви. ;)
БЛАГОДАРИМ!

Сватбата на Ралица и Дан

Ралица и Дан
август 2015г.

Драги Ники, Маша и Здравка,

Много сърдечни благодарности за това, че заснехте нашата сватба в София. Както знаете, си ви избрахме за фотографи още преди да можем да решим къде точно да ни е сватбата, което се оказа много вярно решение! Да си призная, прекарахме отрицателно време в разглеждане на сайтове на сватбени фотографи, т.е. разгледахме почти само вашия сайт, допадна ни стилът ви, начинът на списване на блога и решихме, че няма нужда да търсим по-нататък :) Вие сте нашите хора!

Особено, когато организираш сватба от разстояние, е много важно да имаш доверие в човека отсреща. Вие винаги бяхте на линия с така нужните ни съвети и препоръки, с идеалния баланс между топло, приятелско отношение и завиден професионализъм.

В крайна сметка снимките говорят за себе си, ние се наслаждавахме на всеки момент от сватбата ни, и се радваме, че вие допринесохте за това. Фактът, че гостите ни също ни поздравяваха за непринудените, усмихнати и много симпатични фотографи само затвърди доброто ни впечатление и чувство.

Пожелаваме ви много здраве и успехи в бъдеще,
Рали и Дан