Дарение за вековните ни гори, вместо букети от гостите

Родопите

От няколко години е популярна практиката младоженците да вписват в сватбените си покани, че не държат на букети и предпочитат сумата, предвидена за цветя, да бъде дадена за някаква кауза.  В сватбения ден има отделна кутия за тези дарения, където гостите могат да оставят каквато желаят сума.  Това улеснява всички – младоженците да се чудят как да превозват и какво да правят толкова букети, а гостите да се налага да търсят цветарски магазини в последния момент. 

Каузи има много и можете да си изберете тази, която ви е най-близка, като тук искам да споделя за работата на WWF – Световен фонд за дива природа – България по опазването на вековните гори в България.

Експерти на WWF обикалят и описват последните останали вековни гори у нас, за да бъдат запазени без човешка намеса.  Те се намират най-често в труднодостъпни и много високи части на планините. Проучването изисква много добра физическа подготовка, храна и гориво, и най-вече отлични познания за горите, които се обикалят.

Доста често се натъкват на незаконна сеч. Пускат сигнал до отговорните власти и следят преписката. Настояват за отговор и за наказания в случай на установено нарушение, което може да отнеме много време, човешки ресурс и пари.

През последните няколко години са обиколили територии в Родопите, Странджа, Стара планина, Средна гора. Работата на WWF не е еднократна кампания, а дългосрочен ангажимент. Тя е трудна и изпълнена с ежедневни предизвикателства.

Повече информация можете да откриете тук: http://www.wwf.bg/donate/wedding/


Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook - това ни кара да се чувстваме специални, а също така и ще виждате последните ни сватбени снимки и публикации в блога 🙂
Публикувано в раздел Лични от Николай Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *