Ритуални зали в София

Обща информация за 6-те ритуални зали в София

Записването за граждански брак не става в отделните ритуални зали, а в Столичен дом за радостни обреди на ул. Кракра 2-А от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа.  Телефон за връзка със Столичен дом за радостни обреди – +359 02/ 981-26-28.

Ритуалите във всички ритуални зали са хубави, без моменти, които биха ви накарали да се почувствате неловко и протичат в рамките на 10-15 минути от влизането на младоженците в залата до излизането им.

В зависимост от избрания вид на озвучаването ритуалите имат различна цена – от 61 до 223 лева.

Ако се жените в работен ден можете да си изберете всяка една обредна зала в София.  Ако, както повечето младоженци, ще сключвате граждански брак в почивен ден, то тогава работят само една или повече дежурни обредни зали.

Прочете как става записването за сключване на граждански брак.

Къде се намират ритуалните зали на София

Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“
Ритуална зала Красно село - Хиподрума Ритуална зала "Красно село"

Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“ е най-често препоръчваната от мен обредна зала за сключване на граждански брак.  Намира се в парк, паркирането е безпроблемно, обновена е отвън през 2018 година. Интериорът и екстериорът са приятни.

Телефон за контакти с ритуална зала „Красно село – Хиподрума“ –  02/ 952-01-30

 

Ритуална зала „Средец“ на ул. Леге в централната част на София

Ритуална зала "Средец"

Обредна зала „Средец“ е приятна малка зала на 3-тия етаж на административна сграда, която събира около 80-100 гости. Във всяка зала има различни опции за музика, като любопитното тук е предложението за рок или джаз озвучаване на ритуала.  Това е залата, която препоръчвам най-често, ако поради някаква причина младоженците не могат да ангажират залата в Красно село. Залата се явява и логистично доста по-удобна, тъй като е на пешеходно разстояние от няколко църкви и ресторанти.

Телефон за контакт с ритуална зала „Средец“ – 02/ 986-28-76

Ритуална зала „Триадица“ на бул. Витоша

Ритуална зала Триадица

В ритуална зала „Триадица“ може би се правят най-много сватби в София.  Има капацитет около 200 гости.  Логистично е много удобна, но паркирането е крайно затрудено – входът е в пешеходната част на бул. Витоша близо до съдебната палата, а изходът е на ул. Христо Белчев.   И входът и изходът са крайно непредставителни.

Телефон за контакт с ритуална зала „Триадица“ – 02/ 986-17-19

 

Ритуална зала „Оборище“ – ул. Кракра 2А до парка „Заимов“

Ритуална зала "Оборище"

Обредна зала „Оборище“, известна още и като „Лиляна Димитрова“, е с капацитет около 120 гости.  Екстериорът на залата не е представителен.  Зад сградата има безплатен паркинг, но в популярни сватбени дни паркирането се налага да бъде на улицата след знак „Забранено паркирането“.  Залата е удобна в съчетание с църквата „Св.София“, от която се намира на пешеходно разстояние.

Телефон за контакт с ритуална зала „Оборище“ – 02/ 846-72-56

 

Ритуална зала „Студентска“ – на бул. Г.М.Димитров

Ритуална зала Студентска

Обредна зала „Студентска“ е с капацитет около 100 гости.  Удобна е в съчетание със сватба в хотел „Вега“.  Екстериорът и тук за съжаление не е особено приятен. Има достатъчно места за паркиране в непосредствена близост.

За контакт с ритуална зала „Студентска“ – 02/ 870-91-10

 

Ритуална зала „Сердика“ – площад „Лъвов мост“

Ритуална зала Сердика

Като че ли в обредна зала „Сердика“ по-рядко се правят сватби, защото а последните 10 години съм снимал само 3 сватби там.  След обновлението на целия район около „Лъвов мост“ мястото е станало много приятно.   Самата зала е малка и е подходяща за около 80 гости.

Телефон за контакт с ритуална зала „Сердика“ – 02/ 831-30-64


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *