Сватбени ресторанти, в които снимахме през 2014 година

LN_0650

Сватба в ресторант Zest на Sofia Suite Hotel

Редакция от 2017-та година:  Актуална информация за популярните сватбени ресторанти в София, можете да откриете в „Моят списък с 30 популярни ресторанта в София“.

Вълнуващ момент тази година е създаването на три нови ресторанта, които според мен са ще са доста перспективни локации за сватби. Това е новата зала на комплекс „Монтесито“ – Montecito Hall (до 200 гости), за която имаме публикация тук,  панорамния ресторант „Зест“ (до 110 гости) на Suite Hotel Sofia, както и зала „Европа“ (до 170 гости) и ресторанта на Новотел София – част от международната верига Accor Hotels

Стара София Вега

Ресторант Стара София на хотел Вега

Най-много сватби – 9, през 2014-та година сме заснели в ресторант „Стара София“ на хотел „Вега“.  Ресторантът е за около 80 гости и е една от локациите, които препоръчвам най-често. Повече за ресторант „Стара София“ можете да прочетете тук.

Комплекс Монтесито

Комплекс Монтесито

5 двойки наши младоженци избраха споменатия вече комплекс „Монтесито“, който е популярен с пищния си интериор.  Ресторантът може да побере между 50 и 300 гости, а пък залата Montecito Hall, която харесвам доста повече от ресторанта, чисто от фотографска гледна точка – между 100 и 200 гости.  Ето и публикацията ни за него.

hilton-sofia_012

Хилтън София

По 4 пъти имахме удоволствието да снимаме в Хилтън София  и в Principi Di Piemonte (Интерпред). Хилтън е за до около 170 гости, а ресторанта на Интепред  за около 100.  И двата ресторанта са в списъка с местата, които препоръчвам често.

Ресторант Principi Di Piemonte - Интерпред

Ресторант Principi Di Piemonte – Интерпред

Ресторант „My Choice“ (до 130 гости) в Симеоново, Ресторантът на Бест Уестърн Експо Хотел София (до 110 гости), ресторантът на Парк Хотел „Витоша“ (до 160 гости), както и Централ Форум (до 150 гости) посетихме по 2 пъти тази година и във всички случаи и ние, а вярвам и младоженците, останахме с положителни впечатления.

Градината на ресторант My Choice, комплекс SkyWay - Симеоново, София

Градината на ресторант My Choice

park-hotel-vitosha

Парк Хотел Витоша

2 пъти бяхме сватбени фотографи и в  „Secret Garden“ в Сливен (до 250 гости) – това е една от най-добре направените зали, специално с идеята за сватби. Има опции, както за сватба на открито, така и за сватби на закрито, обслужването и храната са на ниво 4-5-звезден ресторант, а пък откровено казано цената с включена нощувка може да се конкурира с цени само на кувертите на ресторанти от среден ценови клас в София.

По една двойка от нашите младоженци избраха следните ресторанти:

– Ресторантът на хотел Radisson София (до 100 гости).
– Испански ресторант „Te Quero“ (до 80 гости) Прекрасна кухня и възможност за сватба на открито до 22:00 часа, но поне на мен ми беше до известна степен малко неудобно, тъй като терасата на ресторанта е буквално оградена от високи жилищни блокове, в който доста добре резонираше музиката от партито.
– Ботаническата градина в Драгалевци (Технически няма ограничение на броя гости) Любопитният момент тук, е че в ботаническата градина в непосредствена близост до Околовръстен път може да се проведе сватба на открито и музиката да не се намалява след 22:00 часа. Огромния недостастък е, че пак трябва да се осигурява всичко с изключение на ток – осветление, шатри, химически тоалетни и т.н. Ако си представяте Вашата сватба под открито небе, разгледайте публикацията ни за сватбите на открито.
– Голф клуб „Св.София“ в Равно поле  (Комфортно около 130 гости. При необходимост до 200) Едно от най-красивите места за сватба около София. Все пак наем от 6.50 лева за 1 брой дървен стол за церемония по сключване на граждански брак, като че ли ми се струва по-скоро пресилен.
Ресторантът на хотел Holiday Inn. (До 160 гости.) Отлични ястия и обслужване. Зала в правилна форма без колони. Един от ресторантите, които препоръчвам.
– Ресторант „Zest“ на Suite Hotel Sofia (До 110 гости.) Много приятен, ненатрапчив, младежки и същевременно луксозен интериор.  Отлична панорама.. към Студентски град 🙂

park-inn

Ресторантът на хотел Park Inn

– Ресторантът на хотел Park Inn (Бившия GreenVille) (До 120 гости.) Залата на ресторанта има характерен дух, независимо че не е с правилна форма, има много колони и непреместваема блок маса.  В остъклената си част гледа към приятна градина. Много младоженци я избират именно, защото не им харесват правоъгълните зали, които намират за скучни.  Ресторант с подобен дух е La Vita e Bella в Best Western City Hotel Sofia.
Ресторантът на хотел Акорд (До 100 гости) – Един от най-популярните ресторанти за сватба в София.  Съответно и един с най-изгодните цени. Препоръчвам го и винаги се радвам да работя там.

– Залата на хотел „Riu“ – Правец  (Предполагам комфортно до около 250 гости.) Популярна локация с просторна и светла зала на 50 км. от София.

– Комплекс „Чайка“ – Враца (Предполагам до около 120 човека.) Има възможност за сватба на открито и силна музика, колкото желаете. Има много красив мини-остров, на който може да се проведе церемония по сключване на граждански брак.  На сватбата тази година ни валя доста и се наложи преместване в ресторанта, чието разположение не особено подходящо за сватбени тържества.

– Ресторантът на хотел „Ястребец“ – Боровец  (Комфортно до около 50 гости.) Отличен вариант за малка изнесена сватба. Висок ценови клас.

– Ресторантът на хотел „Санкт Петербург“ – Пловдив (До 600 човека, ако настанявате и на втори полуетаж) Популярен ресторант в Пловдив.  От фотографска гледна точка прави впечатление отличното професионално осветление, което е инсталирано за осветяване на дансинга, както и необходимостта пускането му да се заплаща допълнително.

– Ресторант „Лазур-2“ – Кюстендил (До 100 гости) Приятна зала, издържана в синята гама. Ще се радвам да снимам пак там 🙂
– Ресторантът на хотел „Севастократор“ – Арбанаси (Предполагам комфортно до около 150 гости) Добър вариант за изнесена сватба. Буквално на 50 метра е манастира „Св. Николай Чудотворец“,  а граждански брак можете да сключите на откритите тревни площи на хотела.

И още няколко ресторанта, в които снимахме по една сватба тази година:
– Ресторантът на комплекс Глория Палас
– Ресторант SkyPlaza в НДК
– Залата на комплекс Царско село
– Бистро 53
– Ресторантът на хотел Атлантик
– Ресторант „Враня“, хотел „Рила“


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *