Нова църква в София, кв. „Лозенец“, подходяща за сватби

На 15 октомври 2017 година в Лозенец беше открит храма „Въздвижение на Св.Кръст Господен“.  Пиша за него, защото съм бил може би на повече от 100 венчавки, отслужени от отците в храма – Божидар и Константин, и винаги съм препоръчвал ритуала и църквата „Св.Йоан Рилски“ (в Семинарията), където те служеха, преди да бъдат назначени в новия храм. За съжаление през септември 2017 година църквата на Семинарията беше рязко отделена с ограда от красивия парк, където заснемахме снимките с младоженците и техните гости.

Църквата „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ е светла, просторна и средна по размер, сравнена спрямо останалите популярни за сватби църкви в София. Намира се в паркова среда, а непосредствено до нея има значителен брой места за паркиране в рамките на „Зелена зона“ (безплатно паркиране през уикенда).

Първоначалното име на църквата е трябвало да бъде „Св.Мина“ – поради и тази причина на някои места все още може да се срещне с това име.

Цената на венчавката към момента на написването на статията е 200 лева. Венчавайки се в църквата малко или много помагате за набирането на средства за довършителните работи в храма – съвременна отоплително-вентилационна система, както и своевременното довършване и заработване на помещенията в приземното ниво на храма, предвидени за просветителска работа – неделни училища, беседи и други.

Отците на храма – Константин (ляво) и Божидар (дясно).


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *