Гранд Хотел Милениум – не очаквах да ми хареса толкова

Гранд Хотел Милениум беше открит около началото на пандемията през 2020 година.  Очакванията ми бяха, че ще се сблъскам с брат-близнак на мутротела в Лозенец, но след две сватби през последния сезон, мога само да кажа, че съм очарован и с две ръце препоръчвам Гранд Хотел Милениум на моите младоженци.

Отвори цялата статия

Избрани снимки от сватбите ни през 2021 година

Представям ви избрани кадри от сватбите, които заснехме през 2021 година със съпругата ми, с Димитър Чакъров и с Алекс Марков. Отразявят представата ми какви моменти трябва да се преследват в една сватба – акцент върху непринудените мигове, много усмивки и реални хора, които понякога се случва да имат и двойна брадичка.

И през изминалата година не се научих да снимам заря като хората – все пак компенсирах с кълнеж и паническо щракане, което доведе до някои случайно добри резултати. Също така за пръв път през изминалия сезон, а аз съм 12 години сватбен фотограф, снимах младоженец и булка на пясъка пред морето. Какво облекчение, че след толкова време можах да си отговоря на въпроса как по дяволите махат хората после всичкия полепнал пясък по краката си, за да обуят пак чорапи и обувки. То имало чешмичка.

В заключение искам да благодаря на FlapJack с орехи и Oshee Vitamin Water, с които човек може да си снима и 30 часа без да изглежда, че е умрял. :-)))) Отвори цялата статия

Карикатури с Вас и Вашите гости в сватбения ден от Quark Party Caricatures

карикатури сватба

Марто прави весели и смели карикатури на сватба, на която аз бях сватбен фотограф. Първоначално се престрашиха най-малките, а след тях и по-любопитните от останалите гости 🙂  Отвори цялата статия

Ваня от Vanilla Kitchen разказва какво трябва да знаем за сватбените торти

Vanilla KitchenЗдравейте!

Аз съм Ваня от Vanilla Kitchen и зад гърба си имам изработка, цялостна организация и транспорт на поне 150 сватбени торти и всяка, абсолютно всяка една от тортите е уникална като вкус, декорация и визия.

В работата си съм се натъквала на какви ли не изисквания за вкус, визия и декорация и съм попадала в ситуации, в които един малък и необмислен детайл би могъл да обърка доста неща.

И именно заради това, имам увереността да пиша, желанието да помогна и поканата на Николай да споделя знанията си за избор на сватбена торта тук с вас!

Да започваме! Отвори цялата статия

Как да изготвим списък на гостите на сватбата с минимално скандали с половинката и родителите й

Списък с гостите на сватбата Прочетох съвет в интернет, даващ три прости стъпки за изготвяне на списък с гостите на сватбата ви, който ми напомни на онзи урок как да нарисуваме панда:

  1. Съставете пълен списък с абсолютно всички, които искате да поканите;
  2. Съставете бюджет за сватбата;
  3. Започнете да „кастрите“ списъка според бюджета;

Отвори цялата статия

Ревю на сватбен планер от planinwhite.bg

Сватбен планерПреди няколко дни видях реклама на нещо, което се казва сватбен планер.  Отворих сайта и ми стана любопитно, защото това е нещо на хартия, а пък сега всичко записваме и плануваме дигитално на Excel, Google Keep и т.н.  Обаче всъщност аз си обичам хартията и си драскам всичко предимно на листчета, в тефтери, папки и други. Отвори цялата статия

Сватбата на Габриела и Мартин в Гранд Хотел София

Сватбата на Габриела и Мартин се проведе през септември 2020 година в Гранд Хотел София.  Църковният брак беше в църквата „Света София“, а пък гражданския брак се сключи на изнесен ритуал на прекрасната тераса на зала „Триадица“ на хотела.  Водеща на сватбата беше Сибила Гешева, която често препоръчвам и който води сватби и на английски език.

Отвори цялата статия

Изнесен ритуал на плажа? Страхотна идея! Ето какво е добре да знаете

Сватба на плажаПреди време се свързах с Мартин Стоянов от сватбена агенция „Яна“ – Бургас, който заедно със съпругата си Яна, организират страхотни сватби по цялото ни Черноморие.  Той прие присърце идеята да сподели опита си за особеностите на плажните сватбени церемонии.  

Нашето Черноморие предлага прекрасни места за сватбена церемония по цялото си протежение – от Крапец до Резово. Ритуалът на морето в представите на бъдещите младоженци е едно романтично и безгрижно преживяване. Има обаче специфични особености, които е добре да знаете, ако искате да се ожените на морския бряг. Отвори цялата статия

Обзор на 2020-та и част от снимките, които уловихме през тази година на непрестанен WTF?!@

Снимахме 3 сватби в края на февруари и всичко беше супер. Честна дума!  И само 2 седмици по-късно не знам какво безумие от Netflix изрови и пусна някой, ама аз такъв филм не си бях и представял.  Сватбеният бранш посърна и тогава стана като в онзи виц – колегите оптимисти започнаха да изучават PHP,  колегите песимисти се учеха как да месят хляб, а пък реалистите започнаха да търсят в интернет обяви за автомат Калашников.  Не знам за другите, ама добре, че сватбите тръгнаха през юни, защото при мен нито хляба, нито PHP-то вървяха много добре 🙂  Отвори цялата статия

Подходящи дати за сватбата ви през 2023 година

Прекрасните цветове в парка „Врана“ в края на октомври – подценяван от младоженците месец

Сватбите през 2023 година и COVID-19

Сватбеният сезон през 2021 година мина на практика без проблеми, ако се изключи, че в някои ритуални зали изискваха маски за младоженците, което беше доста веждиповдигащо.  Към момента на обновяването на този текст, правителството отменя от 1 април извънредната епидемична обстановка, така че имам всички основания да смятам, че 2023 година ще бъде един от най-натоварените сватбени сезони, тъй като COVID-19 ще е само неприятен спомен. Остава и да не ни падне ядрена бомба на главите и всичко ще бъде чудесно.

Колко по-рано започват да се запазват добрите локации и услуги за популярните дати за сватби по принцип?

Съвсем условно един много харесван ресторант за сватби в София (или друг голям град) към май на тази година вече вероятно ще е зает на 25-50%, тоест половината от уикендите в сватбения сезон от май до септември ще са задраскани в календара. Сватбените фотографи, видеографи и дисководещи с отлични препоръки са повече от добрите ресторанти  и от тази гледна точка един хипотетичен и популярен такъв професионалист би имал заети между 10 и 20 дати за следващата година към септември на настоящата година.

Отвори цялата статия