Сватба в петък? Отлично!

ПетъкСватбите по правило се случват в събота или в неделя от април до октомври. Особено популярни са първият уикенд след Великден, уикенда през август след Богородичните пости(15 август), датите със съвпадение на числа, първия уикенд на септември и т.н.

В последните няколко години (от части може би и заради тази публикация :-))  стават все по-популярни сватбите в петък.  Денят се избира от двойки, които са закъснели с организацията, но искат да се възползват от хубавото време на топлите месеци в годината.  Същевременно локациите и услугите за всички почивни дати са почти изцяло заети и няма добър избор. Ето тогава на помощ идва петъка 🙂

Защо сватбите в петък са страхотни?

  • Най-вече, защото вашите часове за ритуална зала и църква ще бъдат свободни, дори да отидете само месец по-рано за да ги запазите, а не 9 или 10 месеца. Все пак има минус и той е, че през работните дни обикновено не всички ритуални зали работят, а само една от тях, която се води дежурна.  Отличен вариант е да помислите и за изнесен ритуал 🙂

петъчна сватба

  • Ще бъдат свободни и почти всички ресторанти, сватбени фотографи, сватбени оператори, дисководещи, фолклорни формации и изобщо каквото още се сетите.  Хората от списъка ще бъдат много мили с вас, защото те се отнасят равно с всичките си клиенти, но вие сте някак по-равен.
  • Само изговарянето на думата „петък“ предизвиква осезаемо повишаване на нивата на ендорфин, серотонин и допамин в мозъка. Кажете го на някого в района на бизнес парка и нивата скачат с почти 10%.  При част от лицата се активира безусловен рефлекс на слюноотделяне и неконтролируема радост.
  • Защото вашите гости ще бъдат много по-ентусиазирани да се разбушуват на сватбения дансинг в петък вечер, когато им предстои събота и неделя за да си почиват, отколкото в неделя вечер, когато им предстои … понеделник.
  • Защото петък ще ви създаде предпоставки да сключите граждански или църковен брак в тесен семеен кръг и същевременно ако искате, да имате голяма и щура сватба – получавате най-доброто от двете.
  • Защото можете да направите страхотно афтър парти в събота 🙂 (И да пробвате отново да минете за подаръци!)

Сватба в петък

Една много важна особеност на сватбите в петък е тържеството в ресторанта да започне от 20:00 часа и не по-рано, защото рискувате не всички да дойдат навреме след работа.  В тази хипотеза, отличен вариант за първоначалния час на поканата е „напитка за добре дошли“ от 19:00 часа, по време на която да се поздравите и снимате с гостите, както и да  приемете техните подаръци. Поканени от 19:00 часа, разчитаме, че дори и най-пословичните в закъсняването гости няма да дойдат по-късно от 19:45 🙂

–-

Актуализация: Тази година смимаме 6 петъчни сватби, а ето и какво хубаво писмо получих съвсем скоро: (Публикувано със съкращения.)

Здравейте, Маша и Ники!

Преди време си пообщувахме във връзка с нашата сватба, която се състоя на 26 юни (петък). Въпреки че графиците не съвпаднаха, с радост искаме да благодарим за страхотния принос, който имате в нашия специален ден.

Тъй като аз и съпругът ми сме бая заети хора, които ценят изключително времето си за губене, се разтърсихме за варианти как да организираме тържеството си максимално лесно. Тук неоценима бе намесата на една ваша препоръка от блога (всъщност не само една, но основно…) – да организираме сватба в ПЕТЪК. Тази идея ни грабна спонтанно, макар до този момент да не ни беше хрумвала изобщо. Оказа се, че това е брилянтна идея, която за нас сработи страхотно! Сведе огромна част от усилията и притесненията до абсолютен минимум. Ресторант? Диджей? Окончателно потвърждаване на гостите… Толкова много неща с оказаха не просто ВЪЗМОЖНИ, но и общо взето БЕЗБОЛЕЗНЕНИ. И ТО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!!! Не сме предполагали колко спокойно и лежерно може да е това очакване на големия ден. Нашите кумове се чудиха на избора на ден за сватбата, а и повечето от гостите и познатите ни, но това се оказа най-доброто решение, което можехме да вземем.

Начинанието да се списва такава пълна колекция от съвети и препоръки си е предизвикателство. Много е важно тази полезна информация да е представена достъпно, ясно и максимално пълно. при вас това е факт, а на всичко отгоре е и забавно. Вашият професионален опит и раздаването на неопитните (в повечето случай) младоженци е страхотен жест от ваша страна и със сигурност е помогнало на не една и две брачни двойки да си спестят главоболия и поводи за спорове. Пожелаваме ви да го правите все така, дори с още по-голям ентусиазъм, да се радвате на работата си така, както двойките в техния брачен ден и да засипвате с още мъдрост по темата за сватбена организация. Въпреки, че не бяхте телом при нас, помощта ви ви направи част от екипа, който работи над нашата сватба, за което имате от нас горещо БЛАГОДАРЯ!

Най-сърдечни поздрави
Нора и Миро Александрови


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *