Първи сватбен танц

Първи сватбен танцКакво се случва преди да стигнем до първия сватбен танц?  Преди това е посрещането на младоженците –  дисководещият приканва гостите да станат на крака, младоженците влизат в залата, застават на бялото платно, а там майките им ги посрещат с мед и сол. Следва наздравица с кумовете, като кумът обикновено е  огорчен от неговото вино – целувка под бурните овации на гостите, булката рита менчето и след това всички се настаняват по масите. Добрите dj-и оставят 10-15 минути пауза за младоженците, след което връчват микрофона на кума за кумовата реч. След речта на кума следва и първия сватбен танц.

Какво правят не толкова добрите DJ-и 🙂

Вариант 1 – Точно 3 секунди след като сте седнали на масата си и искате да отпиете глътка вино, да опитате от вкусотиите пред вас или просто да си кажете 2 думи с вашата вече законна половинка (не че преди е била незаконна :-)), любезен глас от тонколоните ви приканва да излезете на дансинга за първи сватбен танц. Нищо, казвате си, след малко ще се върнем. Да, ама не – първия сватбен танц е последван от танц с кумовете, после танц с родителите, после право хоро, после …  Ако попаднете в такава ситуация не се колебайте да кажете на вашия дисководещ да намали темпото.

Вариант 2 – След като вие сядате на масата, започват да звучат най-лиричните и мелодични балади, които  са достатъчно основание някои от гостите да поканят половинките си и да изтанцуват първия сватбен танц вместо вас 🙂  Fail.

Вариант 3 – Никога не съм разбирал откриването на дансинга с хоро и все пак това е традиция при някои дори добри дисководещи.

Страхотно е когато първия сватбен танц отразява подобаващо тържествеността на момента и приповдигнатото настроение. Вълнуващият първи сватбен танц се отразява добре и на вашите сватбени снимки 🙂  Рецептатата е някаква минимална хореография, няколко влюбени погледа и една-две целувки 🙂 В YouTube можете да откриете вдъхновение за вашия първи сватбен танц, гледайки какви са ги сътворили другите двойки преди вас. Коментирайте и с вашия DJ какви песни и хореография са го впечатлявали на сватбите му досега.

Първи сватбен танц

Някои младоженци предварително се подготвят с дисководещия микс от няколко песни, които изискват различен стил на танцуване. В други случаи младоженците танцуват валс, танго или пък някой от актуалните танцувални стилове. Една двойка младоженци, които след това станаха наши семейни приятели (Поздрави, ако прочете това! :-)) осъществиха страхотен първи сватбен танц.  Песента им беше кавър на Frankie Valli – Can’t Take My Eyes Off You (песента от шапката на предването Море от любов). Същественото бе, че кавърът беше бавен до средата, а след това ставаше доста бърз. И така двамата танцуваха, а когато дойде бързия момент приканиха своите приятели към дансинга и изведнъж на него имаше 40-50 вдигнати ръце! Друга двойка – почитатели на бойните изкуства, превърнаха сватбения дансинг в боксов ринг и започнаха да се млатят (само на шега) 🙂

Колкото и странно да звучи, имам основанието на база опита си да ви предупредя за следното:  Не е препоръчително да избирате момента на първия си сватбен танц за обсъждане на предстоящото присъединяване на блока ви към Топлофикация или пък необходимостта от смята на ангренажен ремък на семейния автомобил. Лицата ви по снимките в този случай, няма да имат най-подходящите изражения 🙂

 

Разгледайте песните, които избраха нашите младоженци през 2012 и 2013-та година в този и този пост.


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *