Doctor Who

doctor-whoДоктора е една от интересните личности в сватбения бранш.  Може да бъде видян всяка събота и неделя край Ритуалната зала на Красно село. Той се грижи гостите на сватбата ви да получат снимки от вашето излизане от ритуалната зала. Срещу заплащане, още в деня на сватбата, без значение дали искате или не. Доктора е папарак.

Нямам представа как е истинското му име и откъде идва прякора. Представям си, че е от името на главния герой в британската поредица на BBC – Doctor Who. В нея един извънземен се появява изневиделица с машината си на времето – ТАРДИС и също толкова изневиделица изчезва.  Доктора също така се появява изневиделица, щраква кадъра, докато младоженеца носи булката на изхода на залата и няколко часа по-късно вече се е появил в ресторанта и с ловки движения раздава снимките по масите.

С изненада преди време открих лицето му  на реклама на MTEL, а пък два дни след това го мернах като епизодичен герой в сериала „Столичани в повече“ на БТВ:

Доктора

Не харесвам оркестрите, които причакват пред ритуалните зали, просяците пред църквите …и разбира се фотографите, които правят снимки и след това ги продават на гостите в ресторанта. В последния случай често гостите и младоженците мислят, че това са мои снимки или пък че аз организирам продажбата им.

Като се изключи последното обаче, май излиза, че това си е бизнес като всеки друг. Никой не рискува и не губи нищо, освен Доктора, който вкарва време и средства за да извади снимките без да знае дали ще ги продаде или дали няма да го изгонят от ресторанта.

Следващият път, когато сте на сватба и някой ви предложи да ви продаде снимка – ваша или на младоженците, знайте, че това не е фотографът на сватбата, а човек, като Доктора и не му се сърдете много. Той просто си изкарва хляба.

 

 

 


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *