Любимите ни моменти от 2015-та година

rabotni-momenti_001

От ноември до март сватбените фотографи ядат захарен памук.

Тъй като работата на сватбения фотограф би могла да мине и за сезонна, традиционно от ноември до април приятели и близки много често ни разпитват дали имаме достатъчно работа, а майка ми директно пита дали има какво да ядем 🙂 

 

През март участвах в майсторски клас за сватбена фотография и случих на група, която също като мен се отнася много сериозно към работния процес.

rabotni-momenti_002rabotni-momenti_003

rabotni-momenti2_001

2015-та година е 2 пъти по-вълнуваща от 2014-та година, тъй като се сдобих с 2 пъти по-тежка чанта! 🙂

rabotni-momenti_044

Раница или чанта през рамо – решението е просто :-)))

rabotni-momenti_051

rabotni-momenti_026Непрестанното позиране на гостите е една от най-големите спънки за репоражната сватбена фотография.  Не става въпрос за фотосесийните снимки или пък за груповите портрети, не става и въпрос за децата, защото те винаги са естествени 🙂 Става въпрос за важните моменти в деня на младоженците. Участвайте в събитието, споделяйте изживяването, бъдете част от купона и моля не обръщайте внимание на фотографа :-)))

Забавни сватбени фотографи

rabotni-momenti_006

Цензурирана версия на вандалстването ни с тефтерите на дисководещите.

Ако сте начинаещ сватбен фотограф, то тепърва ще оцените голямото значение, което имат добрите отношения с останалите хора от екипа – сватбен агент, видеограф и най-вече дисководещ.  Ето и идея №1 за игра, която ще развесели диджея и той ще си мисли само хубави неща за Вас:   Издебнете, докато дисководещият е далеч от пулта (например е при младоженците). Прегледайте отворената страницата на тефтера му, къде са записани имената на младоженците, на родителите им, както и програмата на вечерта.  Прехвърлете страницата към тази за сватбата от следващата седмица и се отдалечете незабелязано :-))

rabotni-momenti_007

Видеографът Илиян Матушев компенсира по-високите за 2015-та година цени с включени допълнителни услуги към пакетите за видеозаснемане.

Само за 1 секунда днес се правят повече снимки, отколкото за времето от 1826-та до 1900-та година. Все по-трудно става да изненадаш зрителя с нещо ново. Затова и нетрадиционните ракурси на снимане са от голяма полза…

rabotni-momenti_025

rabotni-momenti_008

И винаги е плюс, когато си в удобна позиция 🙂

rabotni-momenti_013

rabotni-momenti_014

През 2015-та година към екипа ни се присъедини и Здравка Примова, която за разлика от мен не е темерут, има фотографско образование, позитивно отношение към хората и прави хубави снимки :-))

rabotni-momenti_015

rabotni-momenti_024

rabotni-momenti_009

През май имах възможността в рамките на един ден да снимам в снежна обстановка (Царска Бистрица), след това на цъфнали череши (до Самоков), както и да направя 3900 кадъра с една единствена батерия. Take that Canon.

rabotni-momenti_011

Новогодишно обещание за 2016-та – да се науча да правя животни от балони :-)))

rabotni-momenti_010
rabotni-momenti_016

Понякога децата от най-ранна възраст дават сигнали, в коя област биха се развивали най-стремглаво и постигали големи успехи. Ето и пример за на мама и татко страхотния бъдещ финансист. rabotni-momenti_017 rabotni-momenti_018

DJ Емил Андреев и аксесоар

rabotni-momenti_012

Haters gonna hate 1

DJ Емил Андреев без аксесоар

rabotni-momenti_019

Haters gonna hate 2

DJ Емил Андреев зад аксесоар

rabotni-momenti_030

Haters gonna hate 3

rabotni-momenti_020

През 2015-та година получих финансиране от Европейския съюз в качеството ми на детска площадка.

rabotni-momenti_042

 

rabotni-momenti_022 rabotni-momenti_023

Много приятен подарък за гостите – персонално послание на различна за всеки картичка, която по някакъв начин е свързана с личността на получаващия 🙂  Rolling Stones за Стоян, защото веднъж е бил на техен концерт и Elvis за мен заради представата, което имам за себе си.  Повече за подаръчетата за гости можете да прочете в линка.

rabotni-momenti_029
rabotni-momenti_031 rabotni-momenti_032

Радвам се, когато имам възможност да заснемам ритуали на София Андонова – човек не с професия, а с призвание.  Присъствието й е специално и искрено и не случайно успява всеки път да разчувства Маша, която така намира оправдание за това, че е успяла да улови подписите само от два различни ъгъла :-))) rabotni-momenti_033 rabotni-momenti_034 rabotni-momenti_035

И през тази година имах удоволствието да работя няколко пъти с доайена на българските дисководещи – Ицо Станков.  Публикувах и  много обширна публикация за него в блога.

rabotni-momenti_037

Игра №2 за дисководещи:  Набележете момент от сватбеното тържество, в който диджеят ще обявява ритуал или игра.  Когато говори на микрофона, уловете и задръжте погледа му за няколко секунди. Разсмейте го с жест, мимика или описателно движение.

rabotni-momenti4_001

rabotni-momenti_038

Охраната ни в Благоевград :-))

Винаги сте се чудили какви са тези окръжности на пулта на дисководещия?

rabotni-momenti6_002

Котлони са.

rabotni-momenti6_001

С пеенето сме добре…

rabotni-momenti_040

..ама със свиренето… :-))

rabotni-momenti_039

rabotni-momenti_041
rabotni-momenti_043
rabotni-momenti_045 rabotni-momenti_046

Когато всички дънки вече са с изтъркани петна на лявото коляно – наближава края на сватбения сезон 🙂

 

rabotni-momenti_047

Есенният семинар на сватбените фотографи и оператори. Отново много натоварено откъм лекции и представяния събитие.

rabotni-momenti_048 rabotni-momenti_049

rabotni-momenti_050

Колегата сватбен фотограф Васко Николов играе тенис на маса с Macbook Pro :-))) Към края на сватбения сезон малцина успяват да си съхранят здравия разум.


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.
Публикувано в раздел Лични от Николай Митев.

2 thoughts on “Любимите ни моменти от 2015-та година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *