Игри за сватба: кои са популярните сватбени игри?

Сватбени игри

Най-популярната сватбена игра е играта с обувките.

При играта с обувките,  младоженците сядат гръб в гръб на предварително подготвени столове. Събуват си обувките и ги разменят, така че всеки от тях да има в ръцете си по една дамска и по една мъжка обувка.  Някои DJ-и използват вместо обувки предварително подготвени табелки с надпис „Той“ и „Тя“ или пък балони с различни цветове. Водещият на тържеството задава въпроси от типа на: „Кой кого целуна пръв?“, „Кой ще се грижи за домакинската работа?“, „Кой е по-мързелив?“ и т.н., на което всеки отговаря (без да вижда половинката си) с вдигане на съответната мъжка или дамска обувка.

Въпроси за играта с обувките

Ето и примерен списък с въпроси за играта.  Максимален ефект се постига при не повече от 10-15 въпроса, така че не използвайте целия списък 🙂

  1. Кой направи първата крачка?
  2. Кой пръв каза „Обичам те!“
  3. Кой е по-романтичен?
  4. Кой е винаги на телефона?
  5. Кой контролира дистанционното управление на телевизора?
  6. Кой е по-тихия?
  7. Кой винаги е прав?
  8. Кой е първият, който казва съжалявам?
  9. Кой е по-упорит?
  10. Кой винаги постига своето?
  11. Кой върши повечето работа?
  12. Кой има по-странен навик?
  13. Кой хърка повече?
  14. Кой от двамата е по-вероятно да изчисти тавана?
  15. Кой отказва да изхвърля непотребни неща?
  16. Кой разказва по-добре истории?
  17. Кой ще има последната дума за имената на децата?
  18. Кой се оплаква повече?
  19. Кой има право да се оплаква повече?
  20. Кой обикновено наистина е прав?
  21. Кой е смелчага?
  22. Кой е по-добрия шофьор?
  23. Кой има последната дума?
  24. Кой пише повече?
  25. Кой чете повече?
  26. Кой пее по-добре? (Докажете!)
  27. Кой има по-добро чувство за хумор?
  28. Кой прекарва повече време в суетене сутрин?
  29. Кой купува повече дрехи?
  30. Кой забравя повече?
  31. Кой харчи най-много пари?
  32. Кой каза първи „Обичам те!“?
  33. Кой прекарва повече време в банята?
  34. Кой е по-вероятно да заспи пред телевизора?
  35. Кой яде най-много?
  36. Кой звъни по-често на родителите си?
  37. Кой успява да се вмести в бюджета?
  38. Кой планира пътуванията?
  39. Кой е по-креативния?
  40. Кой взема финансовите решения?
  41. Кой има повече обувки?
  42. Кой обича да спи?
  43. Кой яде през нощта?

Гостите и младоженците винаги много се смеят много на играта с обувките. Като фотограф, това ми осигурява страхотни възможности за снимки.  Смехът е още по-силен, когато въпросите са измислени специално за младоженците, например от кумовете им.

Игри за сватба

Извън темата, много ли игри се правят по сватбите?

И без игри сватбеното тържество в ресторанта често е достатъчно наситено откъм ритуали, речи, изненади. А вечерта преминава много бързо –  с едно щракване на пръстите!  В зависимост от дисководещия, който сте избрали, в програмата може да има много игри, но на повечето сватби или поне на тези, на които аз съм присъствал като фотограф, няма игри или се прави само една.

Прекалено многото ритуали и игри действат противопоказно на пълния дансинг. И като говорим за пълен дансинг…

Танцово състезание

От всяка сватбена маса се номинират по една или повече двойки претенденти. Те ще трябва да танцуват на кратки откъси от песни в много различни музикални стилове.  Малко танго, а след това Rammstein, последвани от сиртаки и казачок,  Макарена и McHammer.  Играта винаги има много силен ефект и всички много се забавляват.

Танцово състезание

Жури са младоженците и кумовете, които след това обявяват победителите и раздават награди.

Надпиване

Игра, която се провежда в множество различни вариации и правила, но общото във всички случаи е, че има отбор на младоженеца, отбор на булката и множество чаши с алкохолно съдържание.

Вариант 1 на играта с надпиване

Щафета. Отборът на булката и отборът на младоженеца се състезават кой ще изпие по-бързо подготвените чаши.  Моята страхотна колежка и водеща на сватби Роси Колева  веднъж разчупи играта по епичен начин, като накара мъжете и жените да си разменя̀т обувките.

Вариант 2 на играта с надпиване

Викторина.  Най-често се задават въпроси, свързани с младоженците.  И тук правилата често са различни. В едни случаи верен отговор означава младоженците да пият шотове, а при грешен отговор шотът се изпива от отговарящия.   В други случаи приятели на младоженеца отговарят на въпроси за булката, а приятели на булката – за въпроси за младоженеца.  Отборът, който не познава, трябва да пие.

Сватбена игра

Игра с балони

Тя, играта с балоните всъщност не е много игра.  И не е много забавна.

В надути балони се поставят предварително напечатани обещания. Младоженците се редуват да пукат балоните  и след това трябва да прочетат на микрофона обещанията, които са от закачливо-стихотворни: „Обещавам, за да е мирна къщата, да слушам тъщата!“ до битово-прозаични:  „Обещавам аз да поправям колата.“ Вариация на играта е да се спукат 7 балона, във всеки от които има описание на първата до седмата година от семейният живот на двойката: „Море от любов“, „Женени с деца“, „Луди от любов“…

Попитайте вашия диджей

Наред с тези три най-популярни игри, тези от сватбените дисководещи, които залагат на по-наситена с такъв тип елементи програма, имат в арсенала си и други по-малко известни игри, а в някои случаи дори такива, ексклузивни за самия водещ.

Една такава игра е булката и младоженецът, със завързани очи, да познаят сред група от доброволци своята половинка чрез докосване.  На лакът примерно.  В друга игра булката трябва да прекара „сурово“ яйце от единия крачол на младоженеца към другия без да го счупи.

Бонус игра: Състезание с паста

Играта беше подготвена от кумовете на сватбата, имаше изключителен успех и въпреки всички офталмологични рискове, никой не пострада!

В играта участват няколко двойки от гостите. Жената държи с уста ригатони (паста под формата на цилиндър), а мъжът, захапал спагет (пръчиците), трябва да го вкара в ригатона на половинката си. Която двойка успее, вдига ръка. Играе се на кръгове, като във всеки кръг последните отпадат.

Бонус игра 2: Намери ми…

Тутурутка

Игра, която беше организирана от феноменалните комици Иван и Венци от Тутурутка – стискам палци някой път пак да се засечем на сватба с тях, защото са уникални.  🙂

На дансинга се разполагат 10 (или пък всяко друго число) стола и се канят същия брой участници в играта.  Те трябва да преминат през 9 предизвикателства, докато остане само 1!

Предизвиктелствата изискват участникът да се сдобие с някакъв предмет, след което да се върне на стола си. Например монета от 1 лев.  Докато всички играчи търчат из залата, за да се сдобият с въпросната монета, водещия прибира един от столовете.  Последния завърнал се няма къде да седне и отпада от играта…

И ако се чудите какво беше последното предизвикателство:

 


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *