10 любими ресторантa за сватба в и около София на 20 сватбени професионалисти

Голф клуб "Св.София" - Равно поле

Голф клуб „Св.София“ – Равно поле

Помолих колеги от сватбения бранш да оценят ресторантите в и около София, в които са работили през 2016-та година и през 2017-та година досега.  Оценката е на база храна, обслужване, съдействие от персонала, както и доколко интериора и екстериора допринасят за максимално доброто изкарване на гости и младоженци и за работата на диджея/фотографа/видеографа/декоратора.

Публикувани по-долу са  най-добрите 10 ресторанта с най-висока оценка от минимум 5 гласа. За всеки ресторант по-долу са гласували между 6 и 17 човека.

В анкетата участваха: Гого Кехайов, Петя от агенция Perfect Event, Тихомир Йорданов, DJ Емил Андреев, DJ Хорхе, Васил Николов, DJ Стоян Петров, Димитър Баръмски (Art Photo Story), Христо Лазаров (HalDigital97), Гриша Григоров, Алекс Митаров, DJ Найден Найденов, Ана Попова (Филмова къща Виктор Попов), Емил Филипов (Philipoff), Любо Любенов,  Йоана Томова, Дени от агенция Вълшебниците и други.

Ето ги и резултатите!

1 място: Голф клуб „Света София“,  Равно Поле
Голф клуб "Св.София" - Равно поле

През последните няколко години голф клуб „Света София“ стана едно от най-предпочитаните локации за сватби в района на София, както от младоженци, така и от професионалистите в бранша.  Почти перфектни условия за тържество, танци, провеждане на изнесен ритуал на открито или на закрито, фотосесия, подготовка на булката. Неизменно добро отношение от персонала на ресторанта и управителите. Вкусна храна.

2 място: Ресторант „Зест“,  Suite Hotel Sofia

Не съм снимал от 3 години в Zest и съдейки по доста високата му оценка, моите младоженци го пропускат несправедливо 🙂 Стягайте се.  Иначе Zest има висок клас  добро обслужване, както и ефирна гледка от прозорците.

3 място: Бална зала „Витоша“ – Holiday Inn

Широка зала без колони, перфектно обслужване и храна. Холидей Ин винаги е добре балансирано решение за провеждане на сватби.

4 място: Хотел „Вила Екатерина“

5 място: Ресторант „Стара София“ – Хотел „Вега“

6 място: Хотел „Хилтън“

7 място: Хотел „Риу“ Правец

8 място: Хотел „Новотел“

9 място: Хотел „Метрополитън“

10 място: Ресторант „My Choice“, комплекс Sky Way

 

Планувам анкетата да се провежда в края на всяка година. Би било добре ако бъде разделена на две части – за ресторанти във високия и в достъпния ценови клас, но е трудно да се направи разграничение при доста от участниците.

В коментарите споделете вашите положителни или пък отрицателни впечатления от ресторанта, в който сте празнували сватбата си или пък сте били гости 🙂 


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

9 thoughts on “10 любими ресторантa за сватба в и около София на 20 сватбени професионалисти

    1. Николай Митев Автор8 юни 2017 в 16:37

      Дотегна ми от боботенето на колеги фотографи и други, както и булки, които бяха шокирано разтреперани от несправедливостта, необективността, безполезността на така поднесена класация. С патос на чичо пред телевизора, който гледа мач ми обясниха за статистика, за това, кой може да прави такива класации, кой не може, кой може да гласува и кой – не. Същевременно нямаше особени положителни отзиви, а пък ако си видял класацията преди това, знаеш, че с едно две изключения тя беше доста точна. Реално ми се обади само един управител на ресторант, а пък всичко останали беше „приятелски“ огън 🙂

      Та сега публикацията е „политически коректна“ 🙂

      P.S. Пълен пропуск от моя страна, че не се сетих да ти пратя анкетата.

  1. Ilieva 4 януари 2018 в 15:59

    Може ли да помоля за мнението ви за Московска 15 ( къщата с часовника). Става дума за лятна сватба в градината . Благодаря! Успешна година

    1. Николай Митев Автор5 януари 2018 в 10:49

      Здравейте,

      Не съм работил там, но сме коментирали мястото с колеги, които са. Има добри отзиви и най-вече една уникална характеристика – поне на тези няколко сватби, за които е ставало въпрос в разговорите ни, не е имало проблем с музиката на открито след 22:00 часа. Ако трябва да посочвам минус, то той е, че все пак разположението на гостите и мястото за танци, не е като да е голяма правоъгълна зала без колони, с големи кръгли маси и голям дансинг – по-скоро обратното. Обобщено казано аз мисля, че това е ДОСТА добро място за организиране на сватба.

  2. Beto 1 март 2019 в 01:44

    Здравейте, почти никъде не попаднах на мнения за сватби в хотел Маринела, бихте ли ми споделили нещо за него, имате ли опит/впечатления?

    1. Николай Митев Автор2 март 2019 в 15:21

      Здравейте,

      С най-добри чувства го казвам – ако имате нужда да четете мнения за Маринела, то мястото най-вероятно не би било подходящо за вашата сватба. Хотелът и някои от заведенията в него от години са сборен пункт на две-три специфични категории хора, които се и женят там 🙂 Поне такова е моето виждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *