Сватбена агенция Инанна

Не знам дали знаете, но всъщност повечето сватбени агенции са фирми, занимаващи се основно с декорация. Второ перо от приходите им съставляват комисионните, получени от фотографи, оператори, дисководещи, автомобили под наем и други продукти и услуги, които те предлагат на младоженците.

Сватбена агенция Инанна е сватбена агенция в същинския смисъл на думата – такива каквито обикновения човек знае от филмите.

На сватбата, на която имах удоволствие да работя с тях, Георги (Главен оперативен сватбен агент:-)) беше на пост пред ритуалната зала още 15 минути преди да пристигнат младоженците. Вече беше „помолил“ мургавите момчета с акордеоните да ги приберат за нашата сватба, а също така и беше уведомил неканения фотограф-папарак, че вероятно няма да успее да си продаде снимките по-късно в ресторанта.

Посрещна младоженците, когато пристигнаха пред залата, след това се погрижи за всички формалности преди и след брака. В църквата отново беше на линия, организира приятелки на булката, които да черпят с специално подготвените от младоженците сладки (сладките бяха в неудобни кутии и той незнайно откъде извади красиви подноси). Подпомогна груповите портретни снимки след църквата, като любезно упътваше гостите.

Когато след фотосесията с младоженците пристигнахме в Панорама на Парк-хотел Москва, той вече беше там и проверяваше последните етапи по украсяването и подреждането на масите. Гостите започнаха да пристигат и Георги бързо и любезно ги настаняваше на предвидените за тях места.

По време на тържеството се погрижи за още един куп неща – като се започне от дребни неща, като например че на някоя маса е свършило специалната юбилейна ракия на тъста, се мине през разтърваване на деца, които се борят по дансинга и се стигне до прибирането на неизпитите бутилки алкохол и уреждане на други подобни въпроси с ресторанта, докато младоженците се наслаждават спокойно на първата си брачна нощ.

През цялото това време Агентът беше с черен официален костюм и жълта закачлива вратовръзка.

Никой от сватбена агенция Инанна не повдигна въпроса „Искате ли да ви водим младоженци, а вие да ни плащате процент?“. Вместо това те ми казаха: „Не искам комисионни за нашите препоръки. Харесваме работата на някои фотографи. Тях и препоръчваме на нашите младоженци. Правим 2-3 или повече срещи за да могат нашите клиенти да бъдат убедени в избора си.“

Желая им успех!


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *