Сватбени торти и майстори-сладкари, препоръчани от нашите булки

Сватбени тортиНаскоро бъдеща булка ми поиска препоръка за производител на сватбени торти и за мое голямо учудване, не можах да й споделя нито едно име, въпреки че напоследък се случва да опитваме феноменални сватбени торти. (Впрочем не знам дали е само заради самите торти или и заради ниската кръвна захар след цял ден снимки. 🙂 )

За да поправя неправдата,  публикувам тук отзивите от нашите младоженци за избрания от тях производител на сватбени торти в София, от когото са доволни 🙂

Ето го и списъка, а преди това едно уточнение. Цените на сватбените торти обикновено се смятат на парче и варират между приблизително между 2 и 8 лева. Повече информация за това, колко струват различните неща на сватбата открийте тук.

В началото на списъка са сладкарници от София, предлагащи сватбени торти. За сладкарници в останалата част на страната, скролнете по-долу.

Сватбена торта лего

Сладкишница Гаврош

Автори на страхотната Lego сватбена торта от горната снимка. Сладкишница „Гаврош“ е мястото, където можете и вие да поръчате сватбената си торта от популярния сладкар Ради Стамболов.  Намират се на адрес: София, Овча Купел-2, ул. Петър Димков № 2 ТП № 48 (между бл.11 и бл.12А). Сградата е с визия на голям трафопост. (и донякъде е.) 🙂  Същите хора уверено създават всички предпоставки да се сдобиете с диабет и в шоколадовия си магазин (шокозин?) на бул. Ал.Стамболийски 28. Името му е RS Chocolatier. Там обаче не съм уверен, че можете да поръчате сватбени торти.  (Препоръчани от 4 двойки.)

„Нашата торта беше от Гаврош. Имат си и мострички – отиваш до цеха и ти дават по две мини тортички (като хапки) с всеки от вкусовете, които предлагат. Вкъщи дегустираш, избираш, поръчваш и нямаш никакви грижи. Още се помни с доволство как на сватба за 21 души се омете торта за 40.“

Сватбена тортата от Фон Фон

CO-CO sweet and more

Можете да ги откриете в София, ул. Гурко 44 или във Facebook . Facebook рейтинг 4.7 от 200 отзива. (Препоръчани от 4 двойки.)

„CO-CO sweet and more. Харесахме си тортата по снимка, поръчахме през фейсбук страницата, платихме онлайн (цената беше много добра!), доставиха ни я на деня на място. Беше страшно вкусна и красива и ги орепоръчвам горещо!“

„CO-CO sweet and more. Най-добрите!!! Изключителен вкус и невероятна визия на тортите, а екипът е от страхотни професионалисти. Тяхната гола сватбена торта беше обявена от списание „Сватба“ за най-добрата. Наистина са много добри!“

„CO-CO sweet and more, супер коректни бяха, имахме една среща с тях, а след това тортата ни чакаше в ресторанта. Работят с качествени продукти и е супер вкусно.“

Вила „Росиче“

Имат две сладкарници в София – на ул. Неофит Рилски 26 и в Лозенец на ул. Акация 1.  Два съм харесвал толкова много вкуса на торта, че съм питал хората, чиито събития съм снимал, кой е сладкаря.  Първия път тортата беше авторство на екипа на Гранд Хотел София,  а вторият път е на вила „Росиче“. Имат сайт и facebook.

 

Сватбени торти от Лагуна

Виенски салон в София, на ул. Христо Белчев 13. От много години са на пазара и имат популярно име. В сайта им ще откриете богат каталог със снимки на торти.  (Препоръчана от 3 двойки.)

100 грама сладки

Имат 7 сладкарници из цяла София. Сайта им е тук. (Препоръчани от 3 двойки.)

 „100 грама сладки“ – тортата не беше с фондан, а с крем маскарпоне (т.е. изцяло ядлива). На 3 етажа, украсена с френски макарони и захарни рози – украсата е по избор на клиента. Вкус – „Рафаело“. Гостите много я харесаха. 

Cakebox.bg

Информация за сватбените торти можете да видите в сайта им.  Facebook страницата им е тук, а пък физическият им адрес е:  София, ул. Велчо Атанасов 46 или ул. Уилям Гладстон 24 (Препоръчани от 3 двойки.)

„Горещо препоръчвам Cake Box, вкусът и визията бяха неповторими.“

„Още един глас за Cake Box, мноооого вкусни, стана много красиво и всички гости бяха впечатлени от визия и от вкус, трошичка не остана. А бяха и мноооого точни при поръчката и доставката, много чаровен и усмихнат екип.“

Торти „Вега“

В сайта им има галерии със снимки на сватбени торти.  Можете да ги намерите в София, ул. Ген. Гурко 70.  (Препоръчани от 3 двойки.)

„Торти ВЕГА. Изключително вкусни и истински торти.От години им се доверяваме за всякакви поводи.“

Take A Cake

Популярните производители на мъфини, които ни препоръча булка, впечатлена от технята идея за сватбена торта, която не е съвсем торта 🙂 В сайта им ще откриете много снимки на сватбени мъфини, а като бонус и любопитни истории на младоженците за тях. (Препоръчани от 2 двойки.)

„Нашата „торта“ беше от мъфини от Take a Cake Bakery – много гости ми казаха, че е било много вкусно, а отделните мъфини с пълнеж от ягодово сладко и крем изглеждаха добре и сервирани по чиниите.“

Двете фукли

Популярен производител на сладкости в София. На сайта им ще откриете доста ясен каталог със снимки, цени, опционален брой на парчетата. (Препоръчани от 2 двойки.)

„Двете фукли!!! Освен визия и вкусовете са уникални и много разнообразни!“

Фон-Фон

Сладкарници в София, Лагера, Красно село и Стрелбище. Автори на дървената торта, илюстрирана по-горе.  Внимание – тортата не върви с трион, така че ще трябва да си осигурите такъв самостоятелно 🙂 (Препоръчани от 1 двойка.)

Sugarella

Сладкишница с цех за всякакви вълнуващи десерти, а в това число и сватбени торти.  На тяхната Facebook страница ще откриете някои от тяхните вече приключени и бързо изядени проекти 🙂  Свържете се с тях за да обсъдите Вашата сватбена идея. (Препоръчани от 1 двойка.)

Леля Ог Нина

Магазинче в София, Люлин-10.  Можете да ги откриете във Facebook и на сайта им.   (Препоръчана от 1 двойка.)

Vanilla Kitchen

Сладкарско ателие за  хора с претенции и торти от натурални продукти. Тук е сайта им. (Препоръчани от 1 двойка.)

„100гр. сладки за основната торта и Vanilla Kitchen за гостите вегани и хора с алергии към лактоза – всичко беше разкошно!“

Торти ТЕА

Тук са контактите им. (Препоръчани от 1 двойка.)

My Choice Кетъринг

Ресторант My Choice имат и доста сериозна база за производсво на торти. Открийте повече тук. (Препоръчани от 1 двойка.)

Tita Cakes

Можете да ги намерите на ул. Св.Св. Кирил и Методий 36. Това пък е FB страницата им: Tita Cakes (Препоръчани от 1 двойка.) Facebook рейтинг:  4.8 от 150 гласували.

„Тита кейкс – половин година след сватбата гостите говорят за нашата торта“

Didy’s

Имат обширна галерия в сайта и facebook страница. (Препоръчани от 1 двойка)

„Didy’s – много вкусна торта, професионално отношение.“

MetCafe

Сайтът им не работи, но имат Facebook страница с доста отзиви. Facebook рейтинг 4.7 от 170 гласували. (Препоръчани от 1 двойка.)

Цукерня Савенко

Имат Facebook страница. Намират се в София на ул. Г.С.Раковски 59. Facebook рейтинг 4.9 от 133 отзива. (Препоръчани от 1 двойка.)

Сладкарска работилница „Табиет“

Имат Facebook страница.  Намират се в София, Лозенец, на ул. Джеймс Баучер 76. Facebook рейтинг 4.7 от 24 отзива. (Препоръчани от 1 двойка.)

Сладкарници, извън София за сватбени торти

Сладкарница „Асеневци“ – Велико Търново

Имат сайт с галерия със сватбени торти, както и facebook страница. (Препоръчани от 2 двойки.)

„Сладкарница „Асеневци“ Много вкусна и красива торта,освен това те бяха много внимателни и се обадиха след сватбата да проверят дали всичко е било наред.“

SweetThings by Anna Pavlova – Варна

Намират се на ул. Г.С.Раковски 18 във Варна.  Имат facebook страница.  Facebook рейтингът им е 5 от 83 отзива!  (Препоръчани от 1 двойка.)

„SweetThings by Anna Pavlova – страхотни професионалисти с въображение без граници. Вкусно и красиво!“

Сладкарски бутик „Креми“ – Бургас

Намират се на ул. Александър Велики 5 в Бургас. Имат Facebook страница. Facebook рейтинг: 4.8 от 88 отзива. (Препоръчани от 1 двойка.)

„Сладкарски бутик „Креми“ гр.Бургас. Всичко се прави от истински продукти, отчитат желанията на клиента и като резултат е мнооого вкусно.“

Захарната къща – Пазарджик

Имат facebook страница. Намират се в Пазарджик на ул. Гладстон 13.  (Препоръчани от 1 двойка.)

„Препоръчваме с две ръце! Страхотно изпълнение и вкус. Доставиха всичко до София без забележки.“


Последвайте ме в Instagram и във Facebook - където също публикувам интересно съдържание.

1 thought on “Сватбени торти и майстори-сладкари, препоръчани от нашите булки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *